Απολαύστε τυρί, αλλά με μέτρο!

turi
ΤΡΙΤΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Νοστιμίζει το κάθε σας πιάτο, μπορεί να αποτελέσει ιδανικό σνακ μαζί με λίγο ψωμί ολικής άλεσης και –ας μη γελιόμαστε- το απολαμβάνετε. Χρειάζεται, όμως, μέτρο στην κατανάλωσή του, το οποίο μπορείτε να βάλετε εύκολα.

Μπορεί το να κρατήσετε έλεγχο σε αυτά που τρώτε και ειδικά στο τυρί να σας μοιάζει δύσκολο, αλλά δεν είναι. Κι αν, μάλιστα, το καταφέρετε, θα μπορείτε να απολαμβάνετε τα πάντα, διατηρώντας το μέτρο.  Δείτε τι πρέπει να κάνετε όσον αφορά το τυρί:

  • Ψάξτε τις ετικέτες, μιλήστε με τους αρμόδιους στο σούπερ-μάρκετ και επιλέξτε τυριά που δεν περιέχουν τρανς λιπαρά. Έτσι θα μπορείτε να τα καταναλώνετε με λιγότερο άγχος.
  • Αν έχετε πρόβλημα με την αρτηριακή σας πίεση, προτιμήστε τυριά χωρίς υψηλή περιεκτικότητα νατρίου, όπως μανούρι, κότατζ, ανθότυρο, μυζήθρα κ.ά.
  • Για τον έλεγχο της χοληστερίνης και την καλύτερη υγεία της καρδιάς σας, τα τυριά με χαμηλά λιπαρά πρέπει να μπουν στο πρόγραμμά σας. Τέτοια τυριά είναι το κότατζ, κατίκι, ρικότα, ανθότυρο.
  • Μην το παρακάνετε με τις ποσότητες. Σίγουρα κάποια φαγητά «απαιτούν» περισσότερο τυρί από άλλα, αλλά εσείς πρέπει να… φανείτε δυνατοί και οι μερίδες σας να μην ξεπερνούν το μέγεθος ενός σπιρτόκουτου.