Ποιες ταινίες περιμένουμε (πώς και πώς) το 2015;

movies-2015
ΚΥΡΙΑΚΗ, 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Το 2014 ήταν μία χρονιά με ωραίες ταινίες. Ταινίες που ανέβασαν τον πήχη αρκετά ψηλά. Με το 2015 να έχει μπει μόλις εδώ και λίγες μέρες, το κινηματογραφικό μέλλον προδιαγράφεται εξαιρετικό.

Μέσα στο χρόνο έχουμε να περιμένουμε κατασκοπικές περιπέτειες, διαγαλαξιακούς πολέμους, μία best seller αποπλάνηση, έναν καινούριο Tarantino και έναν Del Toro, δυστοπικά φιλμ με τον Clooney και πολλά άλλα. Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή.

Στις πολυαναμενόμενες ταινίες του 2015 φυσικά είναι και το «Fifty shades of Grey». Προσωπικά δεν έχω και πολλές απαιτήσεις. Ούτε περιμένω διακαώς να το δω αλλά μεγάλη μερίδα του κοινού το θέλει . Περί ορέξεως λοιπόν… ο Jamie Dornan είναι ο κύριος Grey, η νεαρή Dakota Johnson το αντικείμενο του πόθου του και με αυτό το καστ η σκηνοθέτις Sam Taylor-Johnson ευελπιστεί να δει πολύ κόσμο στις 12 Φεβρουαρίου στις αίθουσες.

Mad Max Fury Road: μετά από πολλά – πάρα πολλά μάλιστα- χρόνια αναμονής, ο George Miller επιστρέφει με την πολυαναμενόμενη,  επική ταινία, το σίκουελ του Mad Max στις 14 Μαΐου με τους Tom Hardy, Charlize Theron και Nicholas Hoult στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Furious 7 και το έβδομο κατά σειρά σίκουελ του επιτυχημένου Furious με τους γνωστούς αγνώστους Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Dwayne Johnson και τον Paul Walker στην τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση υπόσχεται για μία ακόμα φορά ταχύτητα, δράση και αμείωτη περιπέτεια, με τον James Wan στη σκηνοθετική καρέκλα. Στις ελληνικές αίθουσες θα το δούμε στις 2 Απριλίου.

Η Marvel έχει ανεβάσει τον πήχη επικίνδυνα και πολύ κερδοφόρα. Αυτό ελπίζει να πετύχει και με το Ant-Man, που κυκλοφορεί στις αίθουσες τον Ιούλιο (ελληνική ημερομηνία εξόδου δεν έχουμε ακόμα). Η σκηνοθεσία ανήκει στον Peyton Reed, πρωταγωνιστούν οι Evangeline Lilly, Hayley Atwell, Judy Greer, στον ρόλο του Ant-man θα δούμε τον Paul Rudd ενώ και ο Michael Douglas έχει δικό του μερίδιο στην ταινία.

Ο Ridley Scott αφήνει θεούς και επικούς πρωταγωνιστές και μας παρουσιάζει το The Martian. Επιστροφή στη γνώριμη κοινότητα του sci-fi σινεμά με τους Jessica Chastain, Kate Mara, Matt Damon, Sean Bean, Jeff Daniels, Chiwetel Ejiofor και πολλούς άλλους στο πρωταγωνιστικό του καστ. Ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες έχει οριστεί  η 25η Νοεμβρίου (όχι σε ελληνικές αίθουσες).

Πολυσυζητημένη, πολυαναμενόμενη και ευελπιστώ αγαπημένη, η πολύπαθη ταινία του Quentin Tarantino The Hateful Eight έρχεται το φθινόπωρο του 2015. Samuel K. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Channing Tatum, Walton Goggins, Demian Bichir, Michael Madsen και πολλοί άλλοι συμπληρώνουν το καστ της σχεδόν τελευταίας του ταινίας, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Το Tomorrowland είναι η γνωριμία του george Clloney με τον φαντασιακό κόσμο μίας δυστοπικής κοινωνίας. Ενός δυσοίωνου μέλλοντος. Είναι η νέα ταινία του George Clooney, που αφήνει κατά μέρος τις πολεμικές ιαχές του 2014 με το Μνημείων Άνδρες (που δεν πήγε και πολύ καλά) και πρωταγωνιστεί δίπλα στην 24άχρονη Britt Robertson, σε σκηνοθεσία του Brad Bird. Υπομονή μέχρι το Μάιο του 2015.

Μετά το Jurassic park 3 , όλες οι ελπίδες για ένα νέο σίκουελ εξανεμίστηκαν. Ώσπου, ήρθαν τα νέα για το Jurassic World. Ό,τι μας έχει αφήσει να δούμε με κλεφτές ματιές έως τώρα η παραγωγή, ανοίγει την όρεξη για τα καλά.  Ο σχεδόν αρχάριος Colin Trevorrow στη σκηνοθεσία και οι Chris Pratt, Judy Greer, Ty Simpkins στους πρωταγωνιστικούς ρόλους – ειδικά μάλιστα μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου στο περυσινό  Guardians of the Galaxy- μπορεί να μη γεμίζουν το μάτι αλλά ελπίζω ότι θα μας δικαιώσουν.

Star Wars: The Force Awakens, το παρελθόν ξυπνά στο μέλλον και ο J.J. Abrams γράφει και σκηνοθετεί την παρέα των Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Andy Serkis και φυσικά ο Max von Sydow κ.λπ σε μία υπενθύμιση ότι ο George Lucasδημιούργησε σχολή στο είδος του. Αναμείνατε στις κινηματογραφικές οθόνες στις 24 Δεκεμβρίου του 2015.

Οι σούπερ ήρωες επιστρέφουν στις 30 Απριλίου με τους Avengers: Age of Ultron και η Marvel τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση. Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Andy Serkis και οι εκδικητές του Joss Whedon έρχονται για μία ακόμα συναρπαστική περιπέτεια.

Μία ακόμη σκηνοθετική δουλειά της Angelina Jolie το By the Sea έχει ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015. Και μπορεί το Unbroken να προκάλεσε συγκίνηση αλλά αυτή η ταινία έχει κάτι το διαφορετικό. Το σενάριο υπογράφει η ίδια η Jolie, η οποία μάλιστα εκτός από σκηνοθεσία, πρωταγωνιστεί κιόλας δίπλα στον σύζυγό της Brad Pitt. Πολλές οι προσδοκίες.

O James Bond επέστρεψε, το σενάριο διέρρευσε οι Monica Bellucci και Léa Seydoux έγιναν τα κορίτσια του, Spectre ο τίτλος του. Πολλές οι πληροφορίες. Ακόμη περισσότερες οι προσδοκίες με τον υπερκατάσκοπο Daniel Craig και τους Christoph Waltz, Ralph Fiennes κ.λπ να ακούν ευλαβικά στις οδηγίες του Sam Mendes. Τον Οκτώβριο όλα μπαίνουν σε σειρά.

Το Sea of Trees του Gus Van Sant, έχει πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey και η συνεργασία αυτή είναι από μόνη της ένας βασικός λόγος να περιμένουμε την ταινία αυτή, μετά την ανάσταση της υποκριτικής ερμηνείας που μας έχει χαρίσει τον τελευταίο χρόνο ο McConaughey. Στο πλευρό του και η  Naomi Watts. Ημερομηνία εξόδου της ταινίας ωστόσο δεν έχουμε ακόμα.

Στις ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2015 και το φιλμ του Steven Spielberg με τον Tom Hanks. Η ταινία μιλά για την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου αλλά τίτλο δεν έχουν βρει ακόμα. Το πολιτικό αυτό θρίλερ ωστόσο, φέρει τη σεναριακή υπογραφή των αδερφών Coen και αφορά στην πραγματική ιστορία του δικηγόρου James Donovan.

Η μόνη μέχρι στιγμής... ιστορική ταινία που έχει ανακοινωθεί για το 2015 είναι το Macbeth του Justin Kurzel με τους Michael Fassbender, Marion Cotillard, David Thewlis και Jack Reynor. Μόνο και μόνο για το καστ αξίζει.

Το Joy βγαίνει ανήμερα τα Χριστούγεννα και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τη νέα συνεργασία των  Jennifer Lawrence, Robert De Niro, ενδεχομένως και του Bradley Cooper. Η υπόθεση θα μιλά για την ιστορία της γυναίκας που ανακάλυψε τη Miracle Mop, τη θαυματουργή σφουγγαρίστρα δηλαδή, και από ανύπαντρη μητέρα που πάσχιζε να βγάλει τα προς το ζειν μεταμορφώθηκε σε μία ηγετική επιχειρηματική μορφή της σύγχρονης Αμερικής. Το σενάριο φυσικά ανήκει για μία ακόμα φορά στον David O. Russell, που για μία ακόμα φορά υπόσχεται οσκαρικές διακρίσεις.

Στα plus βάλτε και το Τhe hunger games mockingjay Μέρος 2 αλλά και το Terminator Genisys (2 Ιουλίου στις ελληνικές αίθουσες) για λίγη δράση σε επανάληψη.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]