Transformers με άγριες διαθέσεις

transformers-me-agries-diatheseis

ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Με μια επική 3D υπερπαραγωγή τα «Transformers» επιστρέφουν για τρίτη φορά, σκορπώντας την καταστροφή.

«Transformers 3»

O μετρ των μπλοκμπάστερ καταστροφής Μάικλ Μπέι («Αρμαγεδδών», «Περλ Χάρμπορ») επιστρέφει με το τρίτο σίκουελ της γνωστής σειράς ταινιών. Παρότι η προηγούμενη ταινία , το «Transformers 2: revenge of the fallen», είχε δεχτεί τα ανελέητα ειρωνικά σχόλια των κριτικών, πήγε ανέλπιστα καλά στο αμερικανικό box office ξεπερνώντας τα 400 εκατομμύρια δολάρια. Όταν ρωτήθηκε ο σκηνοθέτης για το τρίτο σίκουελ της σειράς, το πρώτο πράγμα που ανέφερε ήταν ότι «είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με Transformers 2».

Η νέα παραγωγή έχει μυστήριο, επική προοπτική και διαθέτει περισσότερη καρδιά, σύμφωνα πάντα με τον δημιουργό. Στο πρωταγωνιστικό καστ προστίθενται νέα πρόσωπα όπως οι Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζον Μάλκοβιτς , Πάτρικ Ντέμπσι αλλά και το γνωστό μοντέλο Ρόζι Χάντιγκτον Ουάιτλι, η οποία αντικαθιστά την Μέγκαν Φοξ στην καρδιά του κεντρικού ήρωα, Σαμ.

Ο Μάικλ Μπέι με αυτή τη φιλόδοξη παραγωγή δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στη 3D τεχνολογία. Η ταινία ανοίγει με την συντριβή ενός διαστημόπλοιου στη σελήνη, που προκαλεί το ενδιαφέρον των αμερικανών επιστημόνων. Κάπως έτσι, σύμφωνα με το σενάριο ξεκινά η κατάκτηση της Σελήνης από το Apollo 11 τη δεκαετία του '60. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο παρόν, όταν κάποια μέρη τους μυστηριώδους διαστημόπλοιου έχουν πυροδοτήσει μια νέα σειρά κινδύνων για την ανθρωπότητα. Στο μεταξύ ο Σαμ, ο γνωστός ήρωας και από τις προηγούμενες περιπέτειες έχει τελειώσει το κολλέγιο αλλά δυσκολεύεται να βρει δουλειά... Όπως είναι αναμενόμενο τα Transformers δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και οι καταιγιστικές σκηνές δράσης εκτυλίσσονται στη Μόσχα, την Αφρική και την Κίνα, διανθισμένες με ισχυρές δόσεις χιούμορ.

Όπως έχει δηλώσει καυστικά ο σκηνοθέτης: «Οι κριτικοί έχουν ανακαλύψει ένα πεδίο για να με κοροϊδεύουν, όμως οι θεατές πηγαίνουν στις ταινίες μου. Δεν μπορείς να γυρίζεις ταινίες για τους κριτικούς. Πρέπει να κάνεις ταινίες που σου αρέσουν και που ελπίζεις ότι θα αρέσουν και στο κοινό».

Παίζουν οι: Σάια Λεμπέφ, Ρόζι Χάντιγκτον Ουάιτλι, Πάτρικ Ντέμπσι, Τζος Ντουχάμελ, Ταϊρίζ Γκίμπσον, Τζον Μάλκοβιτς, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζον Τορτούρο. Η ταινία προβάλλεται από την UIP.