Πώς αλλιώς μπορείτε να φάτε τον αρακά

arakas-salata
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Σημαντική πηγή υδατανθράκων και φυτικών ινών, ο αρακάς έχει πολλά να μας προσφέρει και πολλούς τρόπους να μπει στο πιάτο μας.

Τον έχουμε συνηθίσει στη λαδερή του έκδοση, ο αρακάς, όμως, μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, έτσι ώστε να μας πείσει να τον βάζουμε πιο συχνά στη διατροφή μας.

  • Προσθέστε τον στη σαλάτα ή το ρύζι: Βράστε αρακά και προσθέστε τον μαζί με άλλα λαχανικά στο ρύζι σας ή ετοιμάστε μια γευστική σαλάτα με αρακά, μανιτάρια, ρόκα, ντομάτα και ελαιόλαδο.
  • Κάντε τον… μπιφτέκι: Βράστε αρακά, πολτοποιήστε τον και αναμείξτε τον με τυρί σόγιας, 1 αβγό, μισό φλιτζάνι πατάτα ψιλοκομμένη, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Πλάστε μπιφτέκια και ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. 
  • Βάλτε τον στη σούπα: Μιάμιση κούπα αρακά σε 2 κούπες ζωμού κότας θα δώσουν άλλη γεύση στη σούπα σας.

Κι αν ψάχνετε λόγους για να ασχοληθείτε τόσο με τον αρακά, σκεφτείτε ότι είναι πλούσιος σε βιταμίνη Κ που ωφελεί την πήξη του αίματος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β που κάνουν καλό στο νευρικό σύστημα, βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό και φυτικές ίνες που βοηθούν την υγεία του εντέρου. Συν τοις άλλοις, ένα φλιτζάνι αρακά αποδίδει περίπου 160 θερμίδες, κάνοντας καλό και στη δίαιτα.