Μια αλυσίδα καφέ για… μοναχικούς τύπους

moomin-cafe
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Μετά το Τόκιο, το Moomin Cafe ανοίγει και στο Χονγκ Κονγκ, προσφέροντας σε όσους πίνουν τον καφέ μόνοι τους, μεγάλα, λούτρινα ζωάκια Moomins για… παρέα.

Η αλήθεια είναι ότι το να βγει κανείς ένα καλό ραντεβού στις μέρες μας είναι λίγο σπάνιο, γι’ αυτό και στην Ιαπωνία πρόβλεψαν για τις μοναχικές καρδιές εκεί έξω και ίδρυσαν τα Moomin Cafe στο Τόκιο και πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ, έτσι ώστε να τους προσφέρουν μια άλλου είδους παρέα.

Πριν πάει ο νους σας στο πονηρό, η παρέα αυτή περιορίζεται απλώς σε ένα μεγάλο λούτρινο ζωάκι Moomin, εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες της σειράς βιβλίων του Tove Jansson, τα οποία εκδόθηκαν το 1945, αλλά έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους τη δεκαετία του ’90 μετά τις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησαν.

Moomin House Cafe Tokyo fb page

Όποιος, λοιπόν, καταφτάσει μόνος στο Moomin Cafe, είτε για καφέ, είτε για φαγητό, ένα Moomin τοποθετείται απέναντί του, κρατώντας του παρέα, χωρίς να του δημιουργεί αμηχανία και άγχος να του πιάσει την κουβέντα.

Το πρώτο Moomin Cafe άνοιξε στο Τόκιο το 2003 και από τότε έχουν ανοίξει άλλα 3, κερδίζοντας τον κόσμο στις αρχές του 2014 μετά από τόσα χρόνια, όταν το concept τους έγινε viral στο διαδίκτυο. Άλλο ένα τέτοιο cafe στο Χονγκ Κονγκ ήρθε στο τέλος του 2014, στα 100 χρόνια από τη γέννηση του δημιουργού των Moomin κι απ’ ό,τι φαίνεται ο κόσμος το… περίμενε για να φάει παρέα με ένα Moomin.

Πέραν της καταπολέμησης της μοναξιάς των πελατών του, το Moomin Cafe έχει επίσης στόχο να μεταφέρει στον κόσμο του τόσο το φινλανδικό lifestyle, όσο και τη φινλανδική κουζίνα, προσφέροντας γεύσεις όπως ζωμό ελαφιού, σούπα με σολομό και γάλα, ψητή πατάτα με κρούστα από καραμελωμένα κρεμμύδια, παραδοσιακό ψωμί Piirakka, σκανδιναβική σαλάτα με ρέγκα τουρσί και άλλες παραδοσιακές σκανδιναβικές νοστιμιές. Αποκλειστικά στο Moomin Cafe του Χονγκ Κονγκ σερβίρονται και Moomin House Pancakes με κρέμα, μους σοκολάτας και μαρμελάδα μάνγκο.