Τα φαράγγια του Βίκου και της Σαμαριάς ξεχωρίζει η Telegraph

samaria
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Στο αφιέρωμά της για τα καλύτερα φαράγγια της Ευρώπης, η βρετανική Telegraph συμπεριλαμβάνει και 2 ελληνικά φαράγγια: του Βίκου και της Σαμαριάς.

Μέσα στα 7 πιο όμορφα και ασυνήθιστα φαράγγια της Ευρώπης κατέταξε και τα φαράγγια του Βίκου και της Σαμαριάς σε πρόσφατο άρθρο της η Telegraph, δίνοντας πληροφορίες για το πώς μπορεί να φτάσει κάποιος εκεί, αλλά και εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, για το φαράγγι του Βίκου στα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, αναφέρεται ότι παρ’ όλο που η θέση του στο Βιβλίο Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, σε σχέση με το εύρος του, είναι υπό αμφισβήτηση, είναι πραγματικά εξωπραγματικής ομορφιάς, ειδικά αν το θαυμάσει κάποιος από 3 σημεία-κλειδιά. 

Όσο για το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά της Κρήτης, η Telegraph αναφέρει ότι πρόκειται για μια πρόκληση και δύσκολη εμπειρία για όποιον το διασχίσει, αλλά που τελικά αποζημιώνει, αναφέροντας και τα αρνητικά, ότι αφενός συγκεντρώνει πολύ κόσμο και μπορεί να φτάνει κάποιος να κάνει πεζοπορία με 2 χιλιάδες άτομα και αφετέρου ότι είναι μακρύς ο δρόμος της επιστροφής από την Αγία Ρούμελη μέχρι την αφετηρία.

Τα υπόλοιπα 5 φαράγγια που απαρτίζουν τη λίστα της Telegraph είναι το Gola su Gorropu στην Ιταλία, το Verdon στη Γαλλία, το Tara στο Μαυροβούνιο, το Paklencia στην Κροατία και το Cares στην Ισπανία.