Οι δισκογραφικές επιστροφές που περιμένουμε το 2015

bob-dylan
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η χρόνια που μόλις έφτασε επιφυλάσσει επιστροφές από πολλούς και αγαπημένους μας καλλιτέχνες.

Bob Dylan-Shadows Of The Night

Μετά το “Basement Tapes Complete”, ο τραγουδοποιός θα κυκλοφορήσει ένα album αποκλειστικά με τραγούδια που έγιναν διάσημα από τη φωνή του Frank Sinatra. Όπως λέει ο ίδιος, ήθελε πολλά χρόνια να επιχειρήσει αυτές τις διασκευές, αλλά δεν το είχε τολμήσει ποτέ.

Madonna-Rebel Heart

Η Βασίλισσα είναι και πάλι εδώ και θέλει να μας κάνει σαφές ότι δεν είναι έτοιμη να αποχωριστεί τον θρόνο της, όσο και αν αυτό είναι μάλλον αδύνατο.  Παρότι αρκετά κομμάτια του επερχόμενου album της διέρρευσαν,  η Madonna το γύρισε για άλλη μια φορά υπέρ της, κυκλοφορώντας τα στο  iTunes, πετυχαίνοντας την κορυφή των πωλήσεων.  Τώρα, όλοι περιμένουμε να ακούσουμε τις συνεργασίες της με τους Kanye West, Avicii, Alicia Keys και Nicki Minaj.

Marilyn Manson-The Pale Emperor

Ο προκλητικός αστέρας της industrial rock περνάει σε μια φάση μουσικής ωριμότητας, εμπνέεται από τα blues και την Americana, και επιστρέφει με το ένατο album της καριέρας του, με σκοπό να μας ενθουσιάσει. Όπως ο ίδιος δήλωσε το αποτέλεσμα “θα είναι βρώμικο”, και εμείς απλά περιμένουμε αυτή η καλλιτεχνική του αναγέννηση να αγκαλιαστεί από τους fans θερμότερα από τις προηγούμενες κυκλοφορίες του.

Faith No More

Το συγκρότημα-ορόσημο της δεκαετίας του ’90,  η πιο crossover μπάντα του σκληρού ήχου, θα μας κάνει ξανά να επιδοθούμε σε ανελέητο headbanging και να μείνουμε άφωνοι με την έμπνευση του Mike Patton. Το νέο τους album, όπως λένε οι ίδιοι  είναι επηρεασμένο από τους Cramps, τους Siouxsie and the Banshees και τον σαξοφωνίστα Ferus Mustafov.  Αν κρίνουμε από το πρώτο single “Motherfucker” το αποτέλεσμα θα είναι εκρηκτικό.

Bjork

Το αγαπημένο μας ξωτικό επιστρέφει φέτος, μετά το “Biophilia” του 2011. Όπως φαίνεται θα ασχοληθούμε πολύ με την Ισλανδή τραγουδίστρια φέτος, αφού εκτός από τις συνεργασίες της με τους Death Grips και τον Sir David Attenborough,  μία αναδρομική έκθεση της καριέρας της στο MOMA αναμένεται να μας κάνει να θυμηθούμε τους λόγους που τη λατρεύουμε.

Ροζίνα Αράπη