Berlinale 2015: παγκόσμιες πρεμιέρες με χολιγουντιανό άρωμα

berlin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Λίγο πριν η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου χρίσει τους νικητές των φετινών Oscar, το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου θα δώσει τη δική του Χρυσή Άρκτο.

Η 65η Berlinale θα διεξαχθεί από τις 5 ως τις 15 Φεβρουαρίου και αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως…γκλαμουράτη. Με τις πρώτες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος να έχουν ήδη ανακοινωθεί, οι παγκόσμιες πρεμιέρες θα συμπληρώσουν το «χορό» του κινηματογράφου.

Στο τμήμα «Berlinale Special», που είναι μέρος του επίσημου προγράμματος, θα παρουσιαστούν οι πρόσφατες δουλειές των σύγχρονων δημιουργών με εξέχουσες φέτος ταινίες να προβάλλονται στο Friedrichstadt-Palast, στο Zoo Palast και στο Kino International.

Στο πρώτο μάλιστα, θα δούμε το Love & Mercy, από τις ΗΠΑ του Bill Pohlad, με τους John Cusack, Paul Dano, Elizabeth Banks και Paul Giamatti σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα. Διεθνή πρεμιέρα και για το πολυσυζητημένο Selma της Ava DuVernay, με τους David Oyelowo, Tom Wilkinson, Oprah Winfrey και Carmen Ejogo να περπατούν στο δρόμο που χάραξε ο Martin Luther King.

Η κυρία του σινεμά, η Helen Mirren, μαζί με τους Ryan Reynolds και Daniel Brühl και υπό τις οδηγίες του Simon Curtis θα παρουσιάσουν στην κινηματογραφική γιορτή το Woman in Gold σε παγκόσμια πρεμιέρα. Στις προβολές προσθέστε και το Life του Anton Corbijn με τους Robert Pattinson, Dane DeHaan, Joel Edgerton και Ben Kingsley επίσης σε παγκόσμια πρεμιέρα αλλά και το ισλανδοδανέζικο Virgin Mountain, το Breathe Umphefumlo (La Bohème) από τη Νότιο Αφρική, το Die abhandene Welt (The Misplaced World) από τη Γερμανία, το ντοκιμαντέρ The Seventh Fire από τις ΗΠΑ και το Torneranno i prati (Greenery Will Bloom Again) από την Ιταλία όλα σε παγκόσμια πρεμιέρα, εκτός του τελευταίου που θα κάνει τη γερμανική του πρεμιέρα.