Οκτώ άντρες αναζητούν την αρσενική τους ταυτότητα

pistola-a-cada-mano-cada-mano
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ισπανική κωμωδία για να μαθαίνουν οι άντρες και να καταλαβαίνουν οι γυναίκες, μας προτείνει ο Ισπανός σκηνοθέτης Cesc Gay.

Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι (Una pistola en cada mano), ονομάζεται η πολυβραβευμένη ταινία του 2012, που σε πείσμα της γνωστής αντίληψης που θέλει τους άντρες αντίθετα με τις γυναίκες, να μην μιλάνε μεταξύ τους, θα επιχειρήσει να μας πείσει πως αυτό δε συμβαίνει!

Η ταινία, που προβάλλεται την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 21.00 στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης, μιλά για οχτώ άντρες γύρω στα σαράντα τους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόβλημα: την αρσενική κρίση ταυτότητας.

Έξι σπονδυλωτές ιστορίες που ξεδιπλώνονται σε διάφορα σημεία της Βαρκελώνης φανερώνουν με γλυκόπικρη διάθεση τις κρυφές πληγές του σύγχρονου σαραντάρη όπως η ανεργία, η ανασφάλεια για το αύριο, η σεξουαλική ανικανότητα, η ενδοοικογενειακή βία και φυσικά η φιλία.

Επιλέγοντας το καστ των ηθοποιών από την αφρόκρεμα του ισπανόφωνου κινηματογράφου, με εύστοχους διαλόγους και καθημερινές ιστορίες, ο σκηνοθέτης Cesc Gay δίνει μια ευφυέστατη κωμωδία για την κρίση των 40 στους άνδρες.

Χρειάστηκαν 18 μέρες γυρισμάτων οι οποίες μοιράστηκαν σε έξι μήνες λόγω της διαθεσιμότητας των ηθοποιών για να γυριστεί η ταινία, η οποία κέρδισε τέσσερα βραβεία Gaudí, ένα βραβείο Goya και πολλά άλλα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως αυτή κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Cesc Gay, σενάριο: Tomàs Aragay, Cesc Gay, πρωταγωνιστούν: Javier Cámara, Ricardo Darín, Eduard Fernández.

Πληροφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης, Οινοποιείο Πέτρου - Λ. Μαραθώνος 117, Παλλήνη, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 21:00, εισφορά - είσοδος 3 ευρώ.