Αυτούς είχες σε αφίσα στα '80s (μη ντρέπεσαι πια)

sellect
ΚΥΡΙΑΚΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Τα γούστα αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Οι τηλεοπτικοί σταρ που ακολουθούν όμως έκαναν «πάταγο» τη δεκαετία του 80, φέρνοντας το γυναικείο κοινό λίγο πιο κοντά στην οθόνη.

Ο Tom Sellect πριν από λίγες μέρες μπήκε στα 70 του. Σοκαριστικό ακούγεται αλλά είναι η πικρή αλήθεια. Τη γοητεία του βέβαια τη διατηρεί. Είναι ο άνθρωπος που με το Magnum, P.I.το 1980 και το Ένα μωρό για τρεις, επτά χρόνια αργότερα κατάφερε να γίνει must της αντρικής ομορφιάς. Σήμα κατατεθέν το μουστάκι του και σημείο peak στη ζωή του τα 35 του τότε γοητευτικά χρόνια. Σήμερα μεσουρανεί ακόμα με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Frank Reagan στο Blue Bloods.

Ο Bruce Willis είναι πολύ σκληρός για να …τον ξεχάσει κανείς. Αδιάκοπα στο φως της δημοσιότητας, σήμερα στα 59 του χρόνια, χωρίς μαλλιά, ίσως πιο γοητευτικός από ποτέ, δε θυμίζει και πολλά από τον 35άρη του Αυτός Αυτή και τα Μυστήρια. Τότε είχε πάρει το ρόλο έπειτα από οντισιόν 3000 ατόμων. Σήμερα, ακόμα χωρίς Oscar, ούτε καν υποψηφιότητα, συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο Philip Michael Thomas μαζί με τον Don Johnson ήταν το ανδρικό δίδυμο των 80s. Ήταν οι Σκληροί του Μαϊάμι και το έδειχναν σε κάθε ευκαιρία. Αυτός χάθηκε και μάλιστα έχει να εμφανιστεί από το 2006 στην οθόνη αλλά στα 35 του χρόνια με τα ριγέ σακάκια και το ύφος του δίκαιου τιμωρού έκανε θραύση.

Ο άλλος Σκληρός του Μαϊάμι υπήρξε πιο δραστήριος. Και αυτός είναι 65 ετών σήμερα και πρωταγωνιστεί στο From Dusk Till Dawn, την τηλεοπτική μεταφορά της ομότιτλης ταινίας του Tarantino, που είχε σκηνοθετήσει ο Robert Rodriguez. Πλέον όμως περισσότερο μας απασχολεί πως θα τα πάει η κόρη του Dakota, στις 50 αποχρώσεις του Γκρι, που βγαίνει στις αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου, παρά τα κινηματογραφικά καμώματα του πατέρα.

O David Hasselhoff ήταν 30 όταν έκανε τον Ιππότη της Ασφάλτου. Με συνοδοιπόρο τον Κιτ (νομίζω ότι είχε έρθει και Ελλάδα τότε και όλα τα πιτσιρίκια έτρεχαν να …μιλήσουν στο αυτοκίνητο) χάραξε μία δική του πορεία. Αργότερα ήρθε το Baywatch, που του ξανάχτισε την καριέρα, ακολούθησαν κάποιοι δίσκοι, έπειτα η διαδικτυακή κατρακύλα όπου έτρωγε από το πάτωμα μεθυσμένος, αποτοξίνωση για τη συνέχεια και νομίζω ότι πλέον κάνει καριέρα στα reality.

Για τις νεαρότερες τότε στα 80s υπήρχε ο Kirk Cameron. Στα καλύτερά του όταν ήταν 15 ετών στο τηλεοπτικό Growing Pains,σήμερα σχεδόν 45άρης πια δεν έχει κάνει και τίποτα σπουδαίο. Βγάζω εκτός της τηλεταινία Growing Pains: Return of the Seavers το 2004 (και αυτό είναι απροκάλυπτη ειρωνεία). Για το Growing Pains μάλιστα έπαιρνε 50 χιλιάδες δολάρια τη βδομάδα. Δεν είναι και λίγα για ανήλικη…εργασία.

Οι πιο όμορφοι όμως τηλεοπτικοί άντρες – και παραμένουν ακόμα και σήμερα- των 80s ήταν δύο: Johnny Depp και Richard Grieco. Για τον Depp τα λόγια είναι περιττά. 3 υποψηφιότητες για Oscar, σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του Tim Burton έφτιαξε μία καρτουνίστικη οπτική στο σύνολο της καριέρας του. Δυστυχώς, αν και έχει έντονη παρουσία στα κινηματογραφικά, οι τελευταίες του απόπειρες είναι απογοητευτικές. Βλέπε Ο κύριος Μόρντεκάϊ που παίζεται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες.

Ο Richard Grieco, από την άλλη, ή Booker αν προτιμάτε, ήταν εκείνο το σκληρό αγόρι των 80s που δε σήκωνε πολλά. Τον μάθαμε μέσα από το 21 Jump Street, έπειτα πήρε δική του σειρά (το Booker, που κράτησε μόλις 1 σεζόν) και έπειτα ασχολήθηκε με τη μουσική. Η μόνη αναλαμπή της καριέρας του το …21 Jump Street το κινηματογραφικό remake με τους Jonah Hill και Channing Tatum που υποδύθηκε το ρόλο που ήξερε καλύτερα: ναι, τον Dennis Booker πάλι.

Στα must της τηλεοπτικής εποχής τότε και ο John Stamos. Καριέρα δεν έκανε αλλά ήταν ο πιο ωραίος θείος της τηλεόρασης. Τότε ήταν 24ων σήμερα είναι 51 ετών. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ενεργός ηθοποιός αλλά κανείς δεν τον θυμάται πάρα σαν θείο Jesse Katsopolis.

Από τους πιο όμορφους αντικειμενικά (λέμε τώρα) της τηλεόρασης των 80s ήταν ο …Ντιούκ, John Schneider. Σας έχω ξαναπεί για αυτόν και την ανύπαρκτη στην ουσία καριέρα του αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να μην τον συμπεριλάβω σε αυτή τη λίστα.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]