Τηλεοπτικές πρεμιέρες και συνταρακτικά φινάλε μέσα στον Φεβρουάριο

walking
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Αγαπημένες σειρές επιστρέφουν και άλλες κλείνουν τον κύκλο τους έπειτα από χρόνια τηλεοπτικής συντροφιάς. Από το Walking Dead, στο House of Cards και από κει στο Vikings, οι τηλεοπτικές μας εμμονές έχουν…ημερομηνία.

Και ξεκινάμε από το The Walking Dead που κάνει πρεμιέρα για τη σεζόν στις 8 Φεβρουαρίου. Από το 2010 μέχρι και σήμερα, ελάχιστοι περίμεναν αυτή την τηλεοπτική άνοδο των παλιών, καλώς zombie, που δε μας απογοήτευσαν. Το αντίθετο μάλιστα. Η ανταμοιβή μας την Κυριακή με το πρώτο επεισόδιο της 6ης σεζόν.

Επτά ημέρες μετά, στις 15 Φεβρουαρίου, η 15η σεζόν του CSI φτάνει στο τέλος της με το τελευταίο επεισόδιο. Στο τέλος εποχής των αγαπημένων υποθέσεων μυστηρίου, δολοφονίας και αίματος από το Las Vegas. Η σειρά ολοκληρώνεται – νισάφι πια, για να είμαστε ειλικρινείς- αλλά το CSI δε μας «αποχαιρετά» έτσι απλά. Οι υπεύθυνοι του έχουν ήδη στα σκαριά το CSI:Cyber, ένα spin off, που θα προβληθεί μέσα στην άνοιξη μάλιστα.

Στις 18 Φεβρουαρίου έρχεται και το οριστικό αντίο στον Red John με τον Mentalist Patrick Jane και τη «συνεργάτιδά» του Teresa Lisbon (μαζί με την ομάδα της φυσικά) να βάζουν ένα τέλος στην υπόθεση αυτή που κράτησε 7 σεζόν. Το φινάλε βέβαια θα είναι χορταστικότατο: 2 ολόκληρες ώρες.

Σε πιο brutal ιστορικά καταστάσεις, οι Vikings επιστρέφουν στις 19 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη με 10 νέα επεισόδια της 3ης σεζόν. Το History Channel μας προειδοποιεί «Πίστη και οικογένεια δοκιμάζονται σε μία μάχη πέρα από την εξουσία, τη γη και την αφοσίωση».

Στις 22 Φεβρουαρίου θα προβληθεί και το τελευταίο επεισόδιο της 5ης σεζόν του αγαπημένου Downton Abbey. Τα ιστορικά γεγονότα του περασμένου αιώνα, η επίδραση που είχαν στην αριστοκρατία της Βρετανίας, απασχολούν τη σειρά, η οποία αν και χαρακτηρίστηκε αρκετά μελοδραματική από τους κριτικούς- ειδικά η τελευταία σεζόν δεν ικανοποίησε πολλούς-, άρεσε το κοινό που περιμένει πώς και πώς τη συνέχεια της τεράστιας αυτής παραγωγής.

Σε πιο σκληρές σειρές, το ξεχωριστό House of Cards προβάλλεται την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου. Ο εκπληκτικός Kevin Spacey επιστρέφει με το Κεφάλαιο 27 της σειράς ενώ η Kim Dickens (Το κορίτσι που εξαφανίστηκε, Sons of Anarchy) είναι το νέο πρόσωπο στο πολιτικό αυτό δράμα.

Ωστόσο, άσχημα είναι τα νέα για το πολλά υποσχόμενο (αλλά δεν… ) Stalker. Διαφημίστηκε, από υπόθεση παρουσίαζε ένα ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί. Το κοινό δεν ανταποκρίθηκε, οι κριτικές ήταν δίκαια απογοητευτικές, τα νούμερα έπεσαν άρα το Stalker στις 4 Φεβρουαρίου προβάλλει το 15ο του επεισόδιο (Lost and Found). Απομένει ένα ακόμα το Salvation για να κλείσει ο κύκλος (μία σεζόν στην ουσία) και αντίο.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]