Το Twilight δεν έχει πει την τελευταία του λέξη (δυστυχώς)

twilight
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Με θλίψη διάβασα ότι οι περιπέτειες των έφηβων βαμπίρ από το Τwilight, όπου είδαμε να ξετυλίγεται ο έρωτας της Bella και του Edward έχει όχι μία, όχι δύο αλλά 6 συνέχειες ακόμα.

Για να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Τwilight Saga πούλησε πολύ. Πάρα πολύ. Και έχτισε και δύο καριέρες. Της Kristen Stewart και του Robert Pattinson. Αφού αυτοί έπαιξαν το παιχνίδι της δημοσιότητας και χαρακτηρίστηκαν ανάλογα, αφού μονοπώλησαν το ενδιαφέρον με τις ερμηνείες τους σε μία τριλογία σαφέστατα blockbuster, σίγουρα εφηβική και χωρίς αμφιβολία εθιστική (ακόμα και για όσους την κατηγορούμε), το δίδυμο (ή ζευγάρι τότε) έκανε στροφή στην καριέρα του αποδεικνύοντας ότι ίσως να έχει και ταλέντο.

Η Stewart πάντως είναι πολύ καλή στο ρόλο της κόρης της εκπληκτικής Julianne Moore στο Still Alice. Αν και πάντα διατηρεί αυτό το ανιαρό ύφος σα να έχει hangover αλλά εντάξει το προσπερνώ. Και φέτος είναι και η έκπληξη στα γαλλικά Oscar (τα βραβεία César) με υποψηφιότητα στη λίστα καλύτερη ηθοποιός (Β΄ρόλος), για την ερμηνεία της στο Sils Maria.

Από την άλλη, ο Pattinson πάλι δίπλα στη Julianne Moore εμφανίστηκε στο Maps to the Stars (Οδηγός επιτυχίας), σε μία προσπάθεια του Cronenberg να αποδομήσει το Hollywood. Δεν τρελάθηκα κιόλας.

Και με όλα αυτά λες, εντάξει τελείωσε η ανοησία του Twilight. Αλλά όχι. Το franchise το «τραβάνε από τα μαλλιά» και αυτοί που απέμειναν να λησμονούν περασμένες δόξες, ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τους πρωταγωνιστές της τριλογίας.

Έξι σενάρια για ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάζουν χαρακτήρες των ταινιών έχουν ήδη επιλεγεί για να δημιουργήσουν ένα project με το όνομα The Storytellers: New Voices of Twilight Saga. Το κάθε ένα από τα σενάρια επικεντρώνεται σε έναν χαρακτήρα και τη ζωή του πριν η Bella μετακομίσει στο βροχερό Forks.

Τα σενάρια επιλέχθηκαν από τη συγγραφέα του Twilight Stephenie Meyer, τη Lionsgate, το Women In Film, το Facebook και τη Volvo. Πλέον βρίσκονται σε αναζήτηση σκηνοθετών, οι οποίοι θα κάνουν το κάθε σενάριο ταινία που θα κυκλοφορήσει μέσω Facebook. Και μάλλον αυτό το τελευταίο είναι η είδηση, ότι οτι Facebook μπαίνει σε κινηματογραφικά χωράφια.

Στους αγαπημένους χαρακτήρες που επιλέχθηκαν η Alice Cullen, η υιοθετημένη αδερφή του Edward, το βαμπίρ Benjamin, ο πατέρας του Edward, Carlisle Cullen και η φύλακας των Volturi, Jane.