Εκτός ο Cumberbatch, μέσα ο Hunnam

charlie
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Πριν ξεκινήσετε τα «δε συγκρίνεται η υποκριτική δεινότητα του πρώτου» και τα «έλα μωρέ ωραίος είναι αλλά δεν έχει και κανένα ταλέντο» για τον δεύτερο, να διευκρινίσουμε ότι και οι δύο έχουν επιδείξει εξαιρετικές ερμηνείες. Ο καθένας στο είδος του.

Ο Benedict Cumberbatch είναι όντως μία έκπληξη. Ένας ηθοποιός παλιάς, καλής κοπής με υπέροχες εμφανίσεις, από τον τηλεοπτικό Sherlock Holmes μέχρι τον πανέξυπνο μαθηματικό Alan Turing στο Παιχνίδι της Μίμησης. Μία ερμηνεία που μέχρι σήμερα του έχει χαρίσει πάρα πολλές υποψηφιότητες αλλά όχι και νίκη καθώς βρίσκει αντιμέτωπο τον Michael Keaton με το Birdman και τον Steve Carell στο Foxcatcher. Για να δούμε αν αλλάξει η τύχη του στα Oscar σε λίγες μέρες (που δεν το πολυπιστεύω).

Από την άλλη έχουμε τον Charlie Hunnam. Πιο ρεαλιστικός, στη σύγχρονη εποχή, με ασύγκριτα λιγότερες υποψηφιότητες αλλά πολύ πιο ωραίος (ας μη γελιόμαστε) και με τα φόντα να χτίσει το δικό του κινηματογραφικό μέλλον, αν ποτέ καταφέρει να αποτάξει από πάνω του το ρόλο που του χάρισε αναγνωσιμότητα: αυτόν του  Jackson 'Jax' Teller στο Sons of Anarchy.

Αφού σιγουρευτήκαμε λοιπόν, ότι μιλάμε για διαφορετικά πράγματα, τι κοινό μπορεί να έχουν αυτοί οι δύο;

Την ταινία The Lost City of Z σε σκηνοθεσία James Gray και παραγωγή της Plan B, δηλαδή της εταιρείας του Brad Pitt (κρτατήστε το αυτό έχει σημασία). Η ταινία αφορά στη βιογραφία του θρυλικού Βρετανού εξερευνητή Percy Fawcett, ο οποίος το 1925 έφτασε μέχρι τα βάθη του Αμαζονίου γα να ανακαλύψει μυστικούς πολιτισμούς αλλά ποτέ δεν επέστρεψε. Όλα αυτά από το βιβλίο του David Grann.

Αρχικά, το ρόλο είχε αναλάβει ο Cumberbatch. Ωστόσο χρειάστηκε να αποχωρήσει γιατί την ίδια εποχή θα γίνουν και τα γυρίσματα της ταινίας της Marvel Doctor Strange σε σκηνοθεσία Scott Derrickson, που είχε ήδη υπογράψει ο τηλεοπτικός Sherlock. Τα σχέδια άλλαξαν και έτσι προτάθηκε το όνομα του Hunnam, o οποίος θα πρωταγωνιστήσει δίπλα στους Robert Pattinson και Sienna Miller.

Η αλήθεια είναι ότι τα δύο πρόσωπα διαφέρουν αρκετά. Επίσης ο Cumberbatch πείθει ήδη από την μέχρι τώρα του πορεία για κάτι πιο ιστορικό, πιο βιογραφικό. Από την άλλη βέβαια, πολύ θα ήθελα να δω και τις υποκριτικές εκτάσεις του Hunnam σε έναν ρόλο με οσκαρικές βλέψεις, αν σκεφτείς ότι η εταιρεία παραγωγής του Brad Pitt έχει γλυκαθεί με τα βραβεία του 12 χρόνια σκλάβος και σίγουρα χαράσσει ανάλογη πορεία.

Ωστόσο, ο Hunnam έχει ήδη ξεκινήσει να δείχνει έναν διαφορετικό κινηματογραφικό εαυτό με τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που έχει αναλάβει και ως Βασιλιάς Αρθούρος στους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης του Guy Ritchie αλλά και στην ταινία τρόμου του Guillermo del Toro Crimson Peak που περιμένουμε μέσα στο 2015.