Άρχισαν οι απαγορεύσεις για τις «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι»

grey2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η προγραμματισμένη έξοδος της ταινίας «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» στη Μαλαισία δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς ακυρώθηκε, λόγω των τολμηρών ερωτικών της σκηνών.

Η δήλωση του αρμόδιου συμβουλίου, η οποία συνοδεύει την απαγόρευση της ταινίας και είχε ως αποτέλεσμα η Universal να ακυρώσει την προγραμματισμένη έξοδό της στη χώρα στις 12 Φεβρουαρίου, αναφέρει:

«Το συμβούλιο, αφού είδε την ταινία, αποφάσισε πως περιέχει σκηνές που δεν αποτελούν φυσιολογικό σεξουαλικό περιεχόμενο. Είναι περισσότερο σαδιστικές και περιλαμβάνουν σκηνές μιας γυναίκας που είναι δεμένη και μαστιγώνεται».

Το φιλμ, - που φέρει τη  σκηνοθετική σφραγίδα της Sam Taylor- Johnson, διαρκεί 100 λεπτά και περιλαμβάνει συνολικά 12 ερωτικές σκηνές, οι οποίες διαρκούν 20 ολόκληρα λεπτά -, χαρακτηρίστηκε από τη Βρετανική επιτροπή Καταλληλότητας (British Board of Film Classification), ως «ακατάλληλο για ανηλίκους», λόγω των επίμαχων ερωτικών σκηνών.

Οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» έχουν  πρωταγωνίστρια τη σέξι κόρη της Melanie Griffith και του Don Johnson, Dakota Johnson, στο ρόλο της αθώας και άπειρης ερωτικά Anastasia Steele, που εκπαιδεύεται «επίπονα» στον έρωτα… Τον ρόλο του απλησίαστου συναισθηματικά Christian Grey, ερμηνεύει ο Jamie Dornan, μοντέλο και ηθοποιός.

Η πολύ έντονη ερωτική ιστορία αγάπης, με ισχυρές δόσεις αισθησιασμού και έντασης, θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο 65ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

naftemporiki.gr