Ο Vincent Cassel ξεκινά μια άλλη ζωή στη Βραζιλία

cassel
ΤΡΙΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ο Vincent Cassel είναι ένας συγκλονιστικός υπηρέτης της υποκριτικής τέχνης, που προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε.

Τα νέα για την επόμενη ταινία του είναι πολύ καλά. Ο πρωταγωνιστής του "Μαύρου Κύκνου" του Darren Aronofsky θα συμπρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Selton Mello "A Movie Life". Μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες που θα γυριστεί στη Βραζιλία.

Ο Mello είναι ο σκηνοθέτης, συν-σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της ταινίας The clown (O Palhaço, 2011), που αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Βραζιλίας για τα Oscar το 2012. Το A Movie Life αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του Un padre de pelicula του βραβευμένου Χιλιανού συγγραφέα Antonio Skarmeta, που έχει γράψει και το υπέροχο Il Postino. Το Il Pοstino μάλιστα σε σκηνοθεσία του Michael Radford είχε κερδίσει Oscar μουσικής το 1996 ενώ είχε προταθεί ακόμα για το χρυσό αγαλματίδιο στις κατηγορίες: καλύτερη ταινία, καλύτερος σκηνοθέτης, καλύτερος πρώτος ανδρικός ρόλος (για τον Massimo Troisi, ο οποίος όμως είχε ήδη πεθάνει) και καλύτερο διασκευασμένο σενάριο.

Οι βλέψεις και οι προσδοκίες επομένως είναι τεράστιες. Η σύμπραξη αυτή μεταξύ Cassel, ο οποίος μιλά άπταιστα πορτογαλικά, και Mello ανοίγει το δρόμο για μία συμπαραγωγή Γαλλίας-Βραζιλίας.

Στο δια ταύτα όμως. Η ιστορία εκτυλίσσεται στα μέσα του '60 σε μία μικρή πόλη της Βραζιλίας, όπου επιστρέφει ο πρωταγωνιστής, ο Tony (που ακόμα δεν έχει βρεθεί ποιος θα τον υποδυθεί) και ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του, δηλαδή ο Vincent Cassel έχει φύγει από το σπίτι. Ο Tony γίνεται δάσκαλος, φλερτάρει με μία κοπέλα από την γειτονιά και συχνάζει σε ένα σινεμά μιας κοντινής πόλης που κρύβει μία σοκαριστική για εκείνον έκπληξη.

Ο Mello θα υποδυθεί το ρόλο του φίλου του Cassel, του πατέρα της υπόθεσης δηλαδή ενώ την ηθοποιό που θα υποδυθεί τη μητέρα του πρωταγωνιστή θα την ανακοινώσουν σύντομα.

Το σίγουρο είναι ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στη νότια επαρχία του Rio Grande do Sul.