Φαρσί τα λένε οι βρικόλακες

iran
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Ana Lily Amirpour «Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα» θεωρείται το πρώτο ιρανικό γουέστερν με βρικόλακες και έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η ασπρόμαυρη ταινία, γυρισμένη σε γλώσσα φαρσί, βασίζεται σε ένα κόμικ που έχει γράψει η σκηνοθέτιδα με πρωταγωνίστρια τη Σίλα Βαντ. Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης για δύο βασανισμένες ψυχές σε μια απομονωμένη ιρανική πόλη-φάντασμα που ονομάζεται "Bad City", όπου ένα μοναχικό βαμπίρ καταδιώκει τους πιο διεφθαρμένους κατοίκους της.

Περίεργα πράγματα πρόκειται να συμβούν σύντομα στην «Κακιά πόλη». Η Ιρανική πόλη-φάντασμα που φιλοξενεί πόρνες, τοξικομανείς, μαστροπούς, περίεργα πλάσματα της νύχτας και άλλες πρόστυχες ψυχές, είναι ένα προπύργιο διαστροφής και απελπισίας.

Εκεί, τα βάθη της Μέκκας της αμαρτίας κατοικεί και ένα μοναχικό βαμπίρ… Μόνο που δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο βαμπίρ σαν όλα τα υπόλοιπα, αλλά για ένα νεκροζώντανο κορίτσι που παραμονεύει στις σκιές και παρακολουθεί τις ζωές των πιο ανήθικων ψυχών που περιφέρονται στην πόλη. Όταν το κορίτσι γνωρίσει τον έρωτα, μια ασυνήθιστη ιστορία αγάπης αναμένεται να ανθίσει και να σπάσει μύτες… κυριολεκτικά μιλώντας!

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία/ σενάριο: Ana Lily Amirpour, πρωταγωνιστούν: Sheila Vand, Arash Marandi, Marshall Manesh, Mozhan Marnò, Dominic Rains. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.