The slap: ένα χαστούκι με ελληνική υπογραφή

slap
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η τελευταία εμμονή της αμερικανική τηλεόρασης, που ξεκινά να προβάλλεται και στην Ελλάδα, είναι το The slap, το χαστούκι δηλαδή.

Προχθές, στην επίσημη πρεμιέρα και παρουσίαση της σειράς όλα τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην Uma Thurman, που πρωταγωνιστεί, και στην αλλιώτικη/ χειρουργικά πειραγμένη, όπως είπαν ομορφιά της πλέον. Οι κατακραυγές εύκολες και χιλιοειπωμένες αλλά το θέμα είναι αλλού. Τι είναι αυτό το χαστούκι επιτέλους;

Είναι η νέα δραματική σειρά του NBC με πρωταγωνιστές τους Melissa George, Peter Sarsgaard, Zachary Quinto, Uma Thurman, Thandie Newton κ.λπ όπου η ιστορία αφορά σε μία ευτυχισμένη οικογένεια, όπου ξαφνικά όλα θα ανατραπούν, ένα φαινομενικά αθώο περιστατικό θα οδηγήσει έναν από τους πρωταγωνιστές να χαστουκίσει το παιδί ενός φίλου του. Από τη στιγμή εκείνη αρχίζει να καταρρίπτεται ο μύθος της υποτιθέμενης ευτυχίας τους.

Χρήστος Τσιόλκας.

Στη σειρά παρακολουθούμε την ιστορία των ζευγαριών, όπως την αφηγούνται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της, από τη δική του σκοπιά ο καθένας. Τέσσερις άντρες και τέσσερις γυναίκες βλέπουν, ερμηνεύουν, εξηγούν και παρεξηγούν την υπόθεση μέσα από τη δική τους οπτική.

Η ιστορία είναι η τηλεοπτική μεταφορά της πολυβραβευμένης νουβέλας του δικού μας Χρήστου Τσιόλκα. Παιδί Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία, έχει ήδη στο ενεργητικό του 7 βιβλία. Το The slap είναι το πρότελευταίο του, που κέρδισε μεταξύ άλλων διακρίσεων και υποψηφιότητα για βραβείο Booker το 2010. Η τελευταία δουλειά του Τσιόλκα είναι το Μπαρακούντα, που έχει επίσης κερδίσει καλές κριτικές.

Η σειρά The slap κάνει πρεμιέρα στον Alpha την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στις 22:30.