Αρακάς: ήρθε η ώρα του!

arakas-freskos
ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Μιας και βρίσκεται στην εποχή του είναι ευκαιρία να τον βάλετε στο πιάτο σας και να τον απολαύσετε φρέσκο και φουλ ωφέλιμο.

Φτιάξτε το αγαπημένο σας λαδερό πιάτο με αρακά, βράστε τον και βάλτε τον στη σαλάτα σας, κάντε τον πουρέ, προσθέστε τον στις σάλτσες ή όπου αλλού σας επιτρέπει η… φαντασία σας και αρπάξτε την ευκαιρία να απολαύσετε φρέσκο αρακά τώρα που βρίσκεται στην εποχή του. Εκτός του ότι είναι γευστικός, σας προσφέρει:

  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ευεργετούν το νευρομυϊκό μας σύστημα
  • Αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες, καροτενοειδή, φαινολικά οξέα που ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό κι έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες
  • Βιταμίνη Κ η οποία παίζει σημαντικότατο ρόλο στη διαδικασία της πήξης του αίματος και στην καλύτερη λειτουργία των οστών
  • Φυτικές ίνες που δρουν κατά της δυσκοιλιότητας και προωθούν την υγεία του εντέρου μας
  • Βιταμίνη C που συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, στο σχηματισμό του κολλαγόνου του δέρματος και στην προστασία των κυττάρων μας από τη γήρανση
  • Σίδηρο και ψευδάργυρο που τονώνουν τον οργανισμό