Η μουσική πρωταγωνίστησε στα φετινά Όσκαρ

lady-gaga-oscar
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Με την ταινία «The Grand Budapest Hotel» και τον «δικό μας» Alexadre Desplat να παίρνουν, δικαιωματικά ίσως, το Όσκαρ καλύτερης Μουσικής, το «Glory» από την ταινία Selma να στέφεται «Καλύτερο Τραγούδι» και με πολλές εξαιρετικές live εμφανίσεις επί σκηνής, η μουσική σίγουρα βγήκε νικήτρια από τη χθεσινή διοργάνωση.

Η μουσική του "δικού μας" Alexandre Desplat για την ταινία "The Grand Budapest Hotel" απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής, ενώ το κομμάτι "Glory" από την ταινία Selma βραβεύτηκε ως το Καλύτερo τραγούδι. Ο ελληνικής καταγωγής Desplat ήταν επίσης υποψήφιος για τη μουσική της ταινίας «Το παιχνίδι της μίμησης». Το συγκεκριμένο Όσκαρ είναι το πρώτο για τον Desplat, μετά από 7 υποψηφιότητες, δίνοντας ελληνικό χρώμα στη φετινή τελετή.Εκτός αυτών όμως, υπήρξαν μερικές μουσικές στιγμές στη χθεσινοβραδινή τελετή που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Οι Adam Levine και Maroon 5 ανέβηκαν στη σκηνή αμέσως μετά την απονομή του πρώτου αγαλματιδίου. Αλλά οι Tegan και Sara με τους Lonely Island ήταν εκείνοι που κατάφεραν αν μεταμορφώσουν τους εκατοντάδες ενηλίκους που φορούσαν σμόκιν και τουαλέτες, σε χαρούμενα μικρά παιδιά. Πώς; Με μια μόνο υπέροχη ερμηνεία του «Everything Is Awesome» από την ταινία The Lego Movie. Οι ερμηνευτές μάλιστα πετούσαν μικρά lego-αγαλματίδια στο κοινό, προκαλώντας μια παιδική τρέλα στους παρευρισκόμενους, όπως οι Steve Carell και Oprah Winfrey.

Στη συνέχεια, η Lady Gaga παρουσίασε ένα ποτ πουρί από τη «Μελωδία της Ευτυχίας» με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων της ταινίας -ακούγεται μάλλον περίεργο, αλλά ήταν υπέροχο- κλείνοντας με έναν χαιρετισμό στην Julie Andrews, η οποία ανέβηκε στη

Alexandre Desplat

σκηνή, εντυπωσιασμένη από τη Lady Gaga. H αλήθεια είναι ότι η Λαίδη μας απέδειξε για ακόμα μια φορά το πολυπρόσωπο ταλέντο της. Κι όχι, δεν ήταν ντυμένη με κρέας, ούτε βγήκε από ένα αυγό. Μέσα στο κατάλευκο μακρύ της φόρεμα, τα πάντα ήταν η φωνή της. Και τα κατάφερε περίφημα.

Και η παρουσίαση του «Glory» όμως, από τους John Legend και Common κατάφερε κάτι εξαιρετικά δύσκολο: να μεταφέρει τη συγκίνηση της ταινίας επί σκηνής και να φέρει δάκρυα στα μάτια πολλών.

Βάλια Κανελλοπούλου