5 διάσημοι ηθοποιοί με γονείς καταδικασμένους εγκληματίες

chan
ΚΥΡΙΑΚΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Και το…Hollywood είναι ένα μόνο από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Μπορεί να είναι αστραφτεροί αλλά τα ‘χουμε πει: οι σταρ της οθόνης έχουν ένοχα μυστικά, καλά κρυμμένα από τα δικά μας αδιάκριτα μάτια. Κάθε οικογένεια και καημός με απλά λόγια.

Ο Jackie Chan είναι ένας συμπαθέστατος ηθοποιός με ένα μόνιμο χαμόγελο στο στόμα. Και στις ταινίες και στη δημόσια εικόνα του. Ωστόσο, το οικογενειακό του παρελθόν είναι σα να έχει βγει από κατασκοπική ταινία. Ο πατέρας του, ήταν μυστικός πράκτορας κατά τη διάρκεια του Κινεζικού εμφυλίου πολέμου και είχε πυροβοληθεί μάλιστα 2 φορές από τους Κομμουνιστές.

Η μητέρα του από την άλλη, η Lee-Lee ήταν χήρα και άφραγκη όταν ανακάλυψε ότι μπορεί να κερδίζει πολλά λεφτά διακινώντας όπιο. Σε μία «μεταφορά» τη συνέλαβε ο πατέρας του Chan και επειδή τη λυπήθηκε την άφησε ελεύθερη αλλά σύντομα αυτό το love story άνθισε. Παντρεύτηκαν, γεννήθηκε ο Jackie και η μητέρα του ξεκίνησε το τζόγο. Αδιόρθωτη πια. Ωστόσο, κατάφερε να το σταματήσει και οι γονείς του διάσημου ηθοποιού περιόρισαν την παράνομη δράση τους.

Το 2008, ο πατέρας της Hayden Panettiere συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ενδοοικογενειακή βία και επίθεση στη γυναίκα του, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Η κατηγορία καταχωρήθηκε ως πλημμέλημα και η κόρη του αργότερα είπε ότι το θέμα τράβηξε πιο πολύ από όσο θα έπρεπε. Τόνισε δε, ότι ήταν... φταίξιμο του σερίφη, που ήθελε τα 15 λεπτά δημοσιότητας.

Το παρελθόν της Drew Barrymore είναι γνωστό. Αλκοόλ, ναρκωτικά, καταχρήσεις. Καταστάσεις που δε θυμίζουν σε τίποτα τη σημερινή σταρ. Ο πατέρας της επίσης ηθοποιός John Drew Barrymore, στα 60s ήταν συχνός επισκέπτης της αστυνομίας για καταχρήσεις ναρκωτικών ουσιών, δημόσια μέθη, συζυγική κακοποίηση κ.λπ. Παρά το γεγονός ότι η παραβατική του αυτή συμπεριφορά τον αποξένωσε από την κόρη του, εκείνη το 2003 του αγόρασε σπίτι δίπλα στο δικό της για να τον προσέχει και ανέλαβε τα ιατρικά του έξοδα, ώσπου το Νοέμβριο του 2004 εκείνος πέθανε από καρκίνο.

Το μήλο κάτω από τη μηλιά, έτσι και η Lindsay Lohan έχει να κατηγορήσει τον πατέρα της για την μετέπειτα πορεία της στα δικαστικά μέγαρα. Ο πατέρας της Michael αρχικά φυλακίστηκε για ασέβεια και περιφρόνηση του δικαστηρίου, ενώ εκκρεμούσε έρευνα εναντίον του για την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών στη Wall Street. Τρία χρόνια φυλάκιση εκεί. Μόλις βγήκε, παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του, όταν πήγε στη Napa να δει την κόρη του. Άλλο ένα χρόνο φυλάκιση. Αργότερα και αφού είχε συνηθίσει πια, είχε νομικά μπλεξίματα με κατηγορίες για επιθέσεις, μη καταβολή χρημάτων, ενδοοικογενειακή βία κ.λπ.

Η πρωταγωνίστρια του Gossip Girl, Leighton Meester, βρισκόταν στη…μήτρα της μητέρας της Constance, όταν εκείνη συνελήφθη και φυλακίστηκε 10 χρόνια για εμπλοκή σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών. Η μητέρα της Constance και ο πατέρας της Doug, έφεραν λαθραία όχι ένα, όχι δύο, αλλά κάτι λιγότερο από 600 κιλά (!) μαριχουάνα από τη Jamaica στις ΗΠΑ. Η μητέρα της τη γέννησε μεν σε νοσοκομείο και της δόθηκε άδεια να μείνει μαζί της φρουρούμενη για τους 3 πρώτους μήνες αλλά μετά την έδωσε τους παπούδες για να τη μεγαλώσουν μέχρι να αποφυλακιστεί.

Η υπόθεση του πατέρα του Woody Harrelson, Charles είναι συγκλονιστική ή καλύτερα κινηματογραφική. Ξεκίνησε από προβλήματα με τον τζόγο για να γίνει σύντομα πληρωμένος δολοφόνος (ειρωνικό αν σκεφτεί κανείς την ταινία Γεννημένος Δολοφόνος του Oliver Stone με τον Woody Harrelson σε μία ερμηνεία ζωής). Αφού είχε ξεφύγει από 2 κατηγορίες για δολοφονίες και αφού είχε… συνταξιοδοτηθεί από την ενεργό δράση, το1973 οι υποθέσεις ξανάνοιξαν και εκείνος κατέληξε με 15 χρόνια φυλάκισης.

Στα 5 χρόνια ήταν έξω αφού έδειξε καλή διαγωγή αλλά το 1979 συνελήφθη ξανά και αυτή τη φορά του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβια για τη δολοφονία του ομοσπονδιακού δικαστή John H. Wood Jr. Ο Woody Harrelson, αν και δεν είχε μεγαλώσει μαζί του καθώς ο πατέρας του τους είχε προ πολλού εγκαταλείψει, τον είχε επισκεφτεί στη φυλακή, όταν έμαθε για την τελευταία σύλληψή του από τις ειδήσεις μάλιστα. Ο Charles Harrelson πέθανε στη φυλακή το 2007.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]