5 άνθρωποι που δε θα πιστεύετε ότι έχουν Grammy

obama-2
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Τα μεγάλα βραβεία της μουσικής έχουν κατά καιρό τιμήσει προσωπικότητες εκτός του χώρου. Πολιτικοί, ηθοποιοί και αθλητές βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους, που έχουν πάρει στα χέρια τους το πολυπόθητο Grammy.

Barack Obama

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. βραβεύτηκε με το “Best Spoken Word Album” και μάλιστα δύο χρονιές, για τους λόγους του “Dreams Of My Father” και “The Audacity Of Hope”. Ίσως σε δύο χρόνια που η θητεία του στην Προεδρεία τελειώνει, μπορεί να σκεφτεί εναλλακτικές καριέρες.

Martin Luther King

Το ίδιο βραβείο με τον Obama κατέκτησε  ο μεγάλος αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που βραβεύτηκε μετά θάνατον, το 1971, για τον λόγο που είχε βγάλει με τίτλο “Why I Oppose to the War in Vietnam”.  Σίγουρα το όνειρο του ήταν πολύ διαφορετικό από το να κερδίσει ένα Grammy, αλλά κατάφερε να εμπνεύσει και αυτόν τον τομέα.

Joaquin Phoenix

Ο αινιγματικός ηθοποιός κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο soundtrack, για τη βιογραφία του Johny Cash, το “Walk The Line”.  Ο Phoenix τραγουδούσε ο ίδιος τα τραγούδια του Άνδρα με τα Μαύρα, και ήταν εξαιρετικός.

Betty White

Η αγαπημένη κυρία της αμερικανικής τηλεόρασης, έχει και ένα βραβείο Grammy στη συλλογή της, για την αφήγηση της στο βιβλίο “If You Ask Me (And of Course You Won’t)  που κέρδισε το βραβείο για το  “Best Spoken Word Album” το 2012. 

Magic Johnson

Μετά την αποχώρηση του από τα γήπεδα του μπάσκετ, ο Johnson ασχολήθηκε με πολλά πράγματα,  από παρουσιαστής, πρόσωπο διαφημιστικών, σε σχολιαστή του NBA. Αλλά ο αγώνας του για την καταπολέμηση του AIDS, -όταν ανακοίνωσε ότι είναι και ο ίδιος φορέας-, ήταν πραγματικά αξιέπαινος. Και δικαίως κέρδισε το Grammy για το “Best Spoken Word Album” το 1993, για το “What You Can Do to Avoid AIDS”.

Ροζίνα Αράπη