Η Merkel καλωσορίζει Spielberg και Hanks στη «Γέφυρα των κατασκόπων»

merkel
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

To ψυχοπολεμικό δράμα του Spielberg με τον Tom Hanks απέκτησε επίσημο τίτλο με νονά (;) τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel.

Μπορεί στο ελληνικό τοπίο να μην είναι και το πιο αγαπητό πρόσωπο, πάντως η Γερμανίδα Καγκελάριος φρόντισε να είναι ιδιαίτερα φιλόξενη και να μεταβεί μέχρι τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Spielberg για το καλωσόρισμα. Αν προχώρησε σε ξενάγηση της περιοχής, δεν το ξέρουμε, πάντως μία φωτογραφία με τον Steven Spielberg και τον Tom Hanks πάνω στη «Γέφυρα των κατασκόπων» την έβγαλε.

Στα κινηματογραφικά νέα τώρα, το πολεμικό δράμα των οσκαρικών δημιουργών που το γνωρίζαμε ως «Untitled Cold War Thriller» κοινώς ατιτλοφόρητο ψυχροπολεμικό δράμα, αργότερα το ανάφεραν ως St. James Place, από σήμερα έχει επίσημο τίτλο «Bridge of Spies».
Επίσημης, μαζί με τον τίτλο μάθαμε ότι ο συχνός συνεργάτης του Spielberg, John Williams θα γράψει το σάουντρακ της ταινίας, φτάνοντας έτσι τις 27 συνεργασίες με τον Αμερικανό σκηνοθέτη.

Τον τίτλο επιβεβαίωσε ο παραγωγός της ταινίας, Marc Platt σε συνέντευξή του στην The Daily Pennsylvanian λέγοντας πολύ απλά, «Έχω στα σκαριά μία ταινία που σκηνοθετεί ο Steven Spielberg, πρωταγωνιστεί ο Tom Hanks και θα λέγεται Bridge of Spies». Απλά και κατανοητά.
Σε επιμέρους λεπτομέρειες ανέφερε ότι ο τίτλος αναφέρεται σε μία πραγματική γέφυρα που συνδέει τα εξωτερικά όρια του πρώην Δυτικού Βερολίνου στο κέντρο της πόλης του Πότσνταμ, που παλαιότερα τελούσε υπό τον έλεγχο της Ανατολικής Γερμανίας. Τη δεκαετία του ’60 είχε βαπτιστεί η «Γέφυρα των κατασκόπων» από τις αμερικανικές και σοβιετικές μυστικές οργανώσεις που εκτελούνταν ανταλλαγές φυλακισμένων.

Επίσημα η γέφυρα ονομάζεται «Γέφυρα της Ενότητας» αλλά τελικά στα 80s μετονομάστηκε σε Γέφυρα Glienicke και κατά καιρούς αποτελεί σημείο γυρισμάτων αρκετών ταινιών.

Η ιστορία της ταινίας αυτής αφορά στον δικηγόρο James Donovan (Hanks)και στις διαπραγματεύσεις που έκανε για να απελευθερωθεί ο πιλότος Francis Gary Powers, ο οποίος συνελήφθη όταν το αεροσκάφος του κατερρίφθη στη Σοβιετική Ένωση.

Το σενάριο της ταινίας δημιούργησε ο Matt Charman και το επεξεργάστηκαν οι αδελφοί Coen και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε ακόμα τους Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda και Eve Hewson. Η ταινία έχει ημερομηνία κυκλοφορίας στις αμερικανικές αίθουσες στις 16 Οκτωβρίου του 2015.