O Στέλιος Μάινας κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

mainas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Το κινηματογραφικό Φεστιβάλ Tribeca στη Νέα Υόρκη δέχτηκε 6223 ταινίες. Από αυτές, επέλεξε να προβάλει 12. Η μία είναι ελληνική.

Πρόκειται για την ταινία του Αλέξη Αλεξίου (σκηνοθεσία και σενάριο) «Τετάρτη 04:45», μια συμπαραγωγή Ελλάδας- Γερμανίας- Ισραήλ με πρωταγωνιστή το Στέλιο Μάινα. Η υπόθεση αφορά στον ιδιοκτήτη ενός jazz club, του Στέλιου, που η ζωή του θα γίνει κόλαση όταν ένας Ρουμάνος γκάνγκστερ ζητά τα χρωστούμενα.

Ένα δράμα στον υπόκοσμο της σύγχρονης Αθήνας, όπου ο σκηνοθέτης Αλέξης Αλεξίου ισορροπεί μαγικά τα συναισθήματα αναγκάζοντας έναν ηθικό ήρωα να λάβει δραστικά μέτρα για να εξιλεωθεί μέσα σε 32 ώρες. Η ταινία, που θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Tribeca Film Festival, θα προβληθεί στις 12 Μαρτίου από τη Feelgood και μαζί με τον Στέλιο Μάινα θα δούμε τους Δημήτρη Τζουμάκη, Γιώργο Συμεωνίδη, Αδάμ Μπουσδούκο, Mimi Branescu και Μαρία Ναυπλιώτου. Το τρέιλερ δίνει μία πολύ καλή πρώτη γεύση.

Η τιμή και οι προοπτικές για την ταινία είναι εξαιρετικά ευοίωνες καθώς το συγκριμένο φεστιβάλ έχει ιστορία στο χώρο του σινεμά και κάθε χρόνο συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της παγκόσμιας 7ης τέχνης.

Το Tribeca Film Festival, θα διεξαχθεί από τις 15 ως τις 26 Απριλίου σε διάφορες μεριές του Μανχάταν και θα ανοίξει με το ντοκιμαντέρ Live From New York!, μία διερεύνηση στα 40 χρόνια της αμερικανικής πολιτικής και της ποπ κουλτούρας μέσα από την κωμική οπτική του "Saturday Night Live."

Το Στέλιο Μάινα και τον Αλέξη Αλέξιου θα …συνοδεύουουν στις παγκόσμιες πρεμιέρες τους ακόμα 11 ταινίες από όλον τον κόσμο. Συγκεκριμένα, οι ταινίες αυτές είναι οι εξής:

The Adderall Diaries
Σενάριο –σκηνοθεσία Pamela Romanowsky (ΗΠΑ), με τους James Franco, Amber Heard, Ed Harris και Cynthia Nixon να συμπρωταγωνιστούν στην κινηματογραφική μεταφορά του best seller με τα απομνημονεύματα του Stephen Elliott.

Bridgend
Η ταινία από τη Δανία σε σκηνοθεσία Jeppe Rønde και συνσεναριογράφους τους Jeppe Rønde, Torben Bech και Peter Asmussen είναι το ντεμπούτο του σκηνοθέτη που βασίζεται στην πραγματική ιστορία της περιοχής Bridgend, στην Ουαλία, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 79 αυτοκτονίες από το 2007.

Dixieland
Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Hank Bedford, η ταινία Dixieland από τις ΗΠΑ παρουσιάζει τη ζωή ενός πρώην κατάδικου και μιας στριπτιζέζ στο καυτό Μισισιπί καθώς προσπαθούν να αποδράσουν από την καθημερινότητα μέσα από το έγκλημα και το ασίγαστο πάθος.

Franny
Ο Andrew Renzi γράφει και σκηνοθετεί ένα ζεστό δράμα για τα κατάλοιπα που κουβαλάμε από το παρελθόν στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Dakota Fanning, Theo James, Richard Gere κ.α

Meadowland
Ο Reed Morano σκηνοθετεί και ο Chris Rossi γραφεί την ιστορία ενός ζευγαριού, που θα χρειαστεί να ανακαλύψει ο καθένας το δικό του τρόπο για να αντιμετωπίσει την οικογενειακή τραγωδία, όταν ο γιος τους χαθεί. Olivia Wilde, Luke Wilson, Kevin Corrigan, John Leguizamo, Elizabeth Moss, Giovanni Ribisi, Juno Temple και Merritt Wever στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Men Go to Battle
Ο σκηνοθέτης Zachary Treitz συνεργάζεται στο σενάριο με την Kate Lyn Sheil και μας μεταφέρουν μία ανθρώπινη ιστορία στο Κεντάκι του 1861.

Necktie Youth
Η συμπαραγωγή Ολλανδίας και Νοτίου Αφρικής φτάνει στο Tribeca με μία σκληρή ταινία για την δύσκολη εφηβεία, μέσα από ναρκωτικά, σεξ και αντίξοες φιλοσοφίες ζωής.

The Survivalist
Η Β. Ιρλανδία συναντά τη Μεγάλη Βρετανία και υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Stephen Fingleton παρουσιάζουν ένα μετά αποκαλυπτικό δράμα, όπου ο μόνος τρόπος για να επιζήσεις είναι να καλλιεργήσεις μόνος σου το φαγητό σου.

Sworn Virgin (Vergine Giurata)
Η ιστορία για μία νέα γυναίκα σε ένα μικρό χωριό της Βόρειας Αλβανίας, βρήκε συμπαραγωγούς τη Γερμανία, την Ιταλία, το Κόσσοβο, την Ελβετία και φυσικά την Αλβανία. Σε σκηνοθεσία Laura Bispuri, η οποία μαζί με την Francesca Manieri, υπογράφει και το σενάριο, η ταινία αφηγείται την ιστορία μίας ορκισμένης γυναίκας, που πρέπει να πάρει όρκο παρθενίας για να επιβιώσει. H ταινία πρόσφατα διεκδίκησε τη Χρυσή Άρκτο στη Berlinale.

Viaje
Από την Κόστα Ρίκα, ο Paz Fábrega φέρνει στη Νέα Υόρκη μία ταινία για τη δέσμευση και τη βαθιά της σημασία.

Virgin Mountain
Τέλος, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Dagur Kári παρουσιάζει τον Fúsi, έναν άντρα 43ών ετών που ακόμα μένει στο πατρικό του με τη μητέρα του. Χωρίς κοινωνική εμπειρία και κουλτούρα θα γνωρίζει την τολμηρή και παιχνιδιάρα Sjöfn.