Ποια albums αγαπημένων συγκροτημάτων μίσησαν οι fans τους;

metallica-black
ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Είναι σίγουρα μεγάλο “κατόρθωμα” στην καριέρα ενός rock star να αποκτήσει εχθρούς ανάμεσα στις ορδές των φανατικών του θαυμαστών. Είτε για μια παρεξηγημένη δήλωση, είτε για μια πολύ κακή ζωντανή εμφάνιση, αλλά κυρίως για ένα πολύ κακό album, τα παρακάτω συγκροτήματα δεν βρήκαν υπεράσπιση ούτε σε αυτούς που τους λατρεύουν.

Metallica

Πρώτοι σε αυτή τη λίστα είναι αναμφισβήτητα οι Αμερικανοί και οι λόγοι είναι φυσικά πολλοί. Η διαμάχη με το Napster, που τους έκανε μισητούς σε όλον τον κόσμο, οι αναζητήσεις τους πέρα από τη μουσική που δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και φυσικά το γεγονός ότι παρότι τα τελευταία τους albums εξακολουθούν να πουλάνε εκατομμύρια αντίτυπα, είναι το ένα χειρότερο από το άλλο. Η αρχή  είχε γίνει όμως από το 1991 με το “Black Album”, που παρότι εκτόξευσε την καριέρα τους, έκανε πολλούς από τους παλιότερους fans να τους κατηγορήσουν ως εμπορικούς. Πολλά χρόνια αργότερα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τις χείριστες κριτικές που έλαβε το “St.Anger”, ίσως το χειρότερό τους album, η διφορούμενη συνεργασία τους με τον Lou Reed στο “Lulu” λίγο αργότερα, που επίσης πέρασε στη λήθη και το ντοκιμαντέρ “Some Kind Of Monster” που τους παρουσιάζει ως εγωμανείς κακομαθημένους rock stars.

Kiss

Αν είχες την τύχη να παρευρεθείς σε μια ζωντανή εμφάνιση των Kiss τη δεκαετία του ’80, θα άκουγες τους Gene Simmons και Paul Stanley να αστειεύονται για το album τους “Music from the Elder””. Παρότι το single “A World without Heroes” , πήγε καλά, το album, που είχε αρκετά ορχηστρικά μέρη και πιο επικό χαρακτήρα,  ήταν μεγάλη αποτυχία και θεωρήθηκε ως ένα εγχείρημα που δεν πήγε καθόλου καλά, σε σημείο μέχρι και οι ίδιοι να το χλευάζουν.

AC/DC

Όταν κυκλοφόρησε το “Fly On The Wall”, οι κριτικοί το θεώρησαν ως μία κακή αντιγραφή των τριών προηγούμενων album της μπάντας, δύο εκ των οποίων ήταν το “Back In Black” και “For Those About to Rock, We Salute You”. Είχε προηγηθεί όμως ένα εξίσου μέτριο και αποτυχημένο album, το “Flick of the Switch”, το πρώτο τους album που οι fans δεν δέχτηκαν με ενθουσιασμό. Το “Fly on the Wall” ήταν εξίσου αποτυχημένο μιας και πούλησε μόνο ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Αυτό όμως ήταν ένας τρόπος να ξαναβρούνε τη χαμένη τους έμπνευση και να επιστρέψουν δυναμικά.

Motley Crue

Όταν ο Vince Neil επέστρεψε στους Motley Crue, όλοι ήλπιζαν ότι η μπάντα θα κατάφερνε να αναγεννηθεί και να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Το “Generation Swine” όμως, μια προσπάθεια των Crue να πιάσουν τον alternative rock παλμό της εποχής, δεν χαιρετίστηκε θερμά ούτε καν από τους fans, παρότι διαφημίστηκε σε τεράστιο βαθμό. Η κίνηση τους να ποζάρουν στο εξώφυλλο του Hustler στα πλαίσια της προώθησης του album,  ήταν επίσης μια κακή επιλογή.  Ο Neil χαρακτηρίζει το album ως απαίσιο και ότι για την αποτυχία του έφταιξε η διάθεση τους να πειραματιστούν σε άγνωστα μονοπάτια.

Ροζίνα Αράπη