Πώς θα ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας;

autopepoithisi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Πώς θα διατηρήσετε το ηθικό υψηλό και την αντοχή ατελείωτη;

Κανείς δεν θα σας κάνει να νιώσετε καλά για τον εαυτό σας αν δεν το πιστεύετε πρώτα οι ίδιοι και κανείς δεν θα σας χαλάσει την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας, αν είστε σίγουροι οι ίδιοι για το πόσο ικανοί και δυνατοί είστε. Η αυτοπεποίθηση είναι το πολυτιμότερο όπλο σας και η αφετηρία σας για κάθε κίνηση και βήμα σας.

Τις στιγμές που τη νιώθετε «πληγωμένη» είναι οι στιγμές που νιώθετε πιο αδύναμοι και οι στιγμές που στέκεστε γερά στα πόδια σας είναι οι στιγμές που η αυτοπεποίθησή σας είναι συμπαγής και το εισιτήριό σας για τη ζωή που είστε προορισμένοι να κάνετε. Μη την αφήνετε σε χαμηλά επίπεδα γιατί μαζί της, στα χαμηλά πέφτετε κι εσείς.

Πώς λοιπόν θα διατηρήσετε το ηθικό υψηλό και την αντοχή ατελείωτη;

1.Πιστέψτε
Πιστέψτε στον εαυτό σας, γιατί αυτό που εσείς πιστεύετε για εσάς, αυτό –ακριβώς- είστε. Η δύναμη του μυαλού σας είναι μεγαλύτερη απ΄ ότι πιστεύετε και η αυτοπεποίθησή σας επηρεάζεται πολύ περισσότερο από το μυαλό σας, παρά από τις πραγματικές σας δυνάμεις και δυνατότητες. Τη στιγμή που θα αντιληφθείτε ότι οι δυνάμεις σας είναι περισσότερες και μεγαλύτερες από ότι εσείς νομίζετε, θα είναι και η στιγμή που θα νιώσετε πιο απελευθερωμένοι, σίγουροι και δυνατοί από ποτέ. 

2.Ζήστε τη ζωή σας, όπως μόνο εσείς μπορείτε
Ζήστε τη ζωή σας με το μοναδικό τρόπο που μόνο εσείς μπορείτε να τη ζήσετε. Μην προσπαθήσετε να παραστήσετε κάποιον άλλο, γιατί σίγουρα θα αποτύχετε. Μην καμουφλάρετε τον εαυτό σας για να μοιάσετε περισσότερο με τους γύρω σας, γιατί πάλι θα αποτύχετε και θα έχετε χάσει το χρόνο και τη ζωή σας, σε κάτι άκαρπο και ανώφελο.
Αν ήσασταν λιοντάρι, δεν θα υποκρινόσασταν ότι είστε πρόβατο γιατί, πρώτον, είναι αδύνατον και, δεύτερον, δεν έχει κανένα νόημα. Το ότι μοιάζετε εμφανισιακά με τους άλλους ανθρώπους, δηλαδή έχετε δυο χέρια και δυο πόδια, δε σημαίνει ότι είστε ίδιοι με εκείνους. Μην προσπαθείτε να μιμηθείτε κανένα και μην περιμένετε κανένα να μιμηθεί εσάς. Είστε κι εσείς μοναδικός, όπως όλοι.

3.Να είστε αυθεντικός
Τις περισσότερες φορές στη ζωή, προσποιούμαστε κάτι άλλο, θεωρώντας πως αυτό το «άλλο» είναι που κάνει τους άλλους να μας αγαπάνε, και όσο περισσότερο αγαπιέται αυτός ο άλλος εαυτός, τόσο περισσότερο ξεχνάμε τον αληθινό. Βρείτε, όσο χρόνο κι αν χρειάζεται για να το κάνετε, τον πραγματικό σας εαυτό και μείνετε πιστοί σε εκείνον. Δεν είναι κάτι εύκολο, καθώς όσο περνάνε τα χρόνια πιθανότερο είναι να έχουμε «καλυφθεί» με ένα σωρό μάσκες, αλλά αξίζει, όσο τίποτα, τον κόπο και την προσπάθεια.
Δοκιμάστε για μια εβδομάδα να ντυθείτε, να φερθείτε και να δράσετε με τον τρόπο που νιώθετε και σας υπαγορεύουν τα μέσα σας και θα δείτε πως η αυτοπεποίθησή σας θα ανέβει κατακόρυφα και το χαμόγελό σας από την ελευθερία που θα νιώθετε θα φτάσει μέχρι τα αυτιά.

4.Αποδεχτείτε
Αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τους άλλους, αποδεχτείτε την πραγματικότητά σας και όλα θα μοιάζουν πιο φυσιολογικά, ακόμα κι αν είστε τελείως διαφορετικοί από το μέσο όρο. Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος και κανείς δε βρήκε την ευτυχία μη έχοντας αποδεχτεί πρώτα ποιος πραγματικά είναι. Συνειδητοποιήστε την αλήθεια σας και μόλις το καταφέρετε θα έχετε και αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να πετύχετε όλα όσα θέλετε και λαχταράτε στη ζωή σας, αφού θα έχετε πλήρη επίγνωση μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις σας. Όπως έχει πει και ο Καμύ «και ο Σίσυφος μπορεί να είναι ευτυχισμένος», άρα κι εσείς...

5.Μην απογοητεύετε τον εαυτό σας
Το να χάσετε μια μάχη και να αποτύχετε σε μια δουλειά, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το να ξεκινήσετε όμως ηττημένοι από μια χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι η μεγαλύτερη προδοσία που μπορείτε να διαπράξετε ενάντια στον εαυτό σας. Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση σας είναι το πιο ισχυρό σας όπλο ενάντια στον κόσμο και αν ξεκινάτε ηττημένοι, τότε σίγουρα δε θα βγείτε ποτέ κερδισμένοι. Μην απογοητεύετε τον εαυτό σας, πιστεύοντας τι σας λένε οι άλλοι, που προσπαθούν να σας αποθαρρύνουν. Η φωνούλα μέσα σας είναι πιο δυνατή από κάθε άλλη φωνή απ’ έξω σας.

6.Κάνετε μεγάλα σχέδια
Εσείς καθορίζετε τη μοίρα σας και την πορεία που θα διαγράψετε σε τούτο τον πλανήτη, γι’ αυτό μην ξεκινάτε ποτέ διστακτικά και με φόβο τις κινήσεις σας γιατί μέχρι εκεί μονάχα θα καταφέρετε να φτάσετε. Έχετε υψηλούς στόχους και αν δεν τους καταφέρετε θα έχετε πάρει ένα πολύτιμο μάθημα. Σε κάθε περίπτωση κερδισμένοι θα βγείτε και σίγουρα πιο δυνατοί.