9 ταινίες που δίνουν άφεση αμαρτιών στο «όχι πια …φίλοι, μόνο σεξ»

just-friens
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Η λεπτή γραμμή που χωρίζει τη φιλία από την ερωτική σχέση έχει παραβιαστεί πολλές φορές.

Τα διαβάζετε και στην Ευζωία του click@Life εξάλλου δεν είναι μυστικό. Ωστόσο, και ο κινηματογράφος με τη σειρά του έχει αποδώσει δόξες και τιμές στο friends with benefits και κάτι παραπάνω.

Just Friends: τα παιδικά κατάλοιπα και απωθημένα δύσκολα ξεπερνιούνται. Έτσι και ο Ryan Reynolds, όταν ξανασυναντά την παιδική του φίλη και κρυφό του έρωτα Amy Smart, θα κάνει όλα όσα δεν θα έπρεπε για να την κατακτήσει. Στον απόηχο, η ανούσια φρικαλέα παρουσία της Anna Farris σε έναν ρόλο που θυμίζει τριτοτέταρτη παρωδία του Scream.

Spider-Man: μπορεί ο άνθρωπος αράχνη να είχε ασχολίες τύπου «πρέπει να σώσω τον κόσμο από τους κακούς» αλλά ένα ρομάντζο το έζησε και αυτός. Η Mary Jane Watson, που την υποδύθηκε η Kirsten Dunst δεν είναι μόνο ο έρωτας του γείτονά της Peter Parker (Tobey Maguire) αλλά και του Spider Man καθώς πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει εξάλλου το «ανάποδο» φιλί;

He's Just Not That Into You: Ο τίτλος το λέει καθαρά: Απλά δε σε γουστάρει. Προτάσεις, ιστορίες, ιδέες και κυρίως συμβουλές για σχέσεις (από άσχετους ως συνήθως) σε μία ταινία με αρκετές παράλληλες υποθέσεις και ένα αξιοζήλευτο καστ με Jennifer Aniston, Ben Affleck, Bradley Cooper, Jennifer Connelly, Scarlett Johansson κ.λπ. Ξεχωρίζει η ιστορία του ιδιοκτήτη του bar, Justin Long που τελικά δε μπορεί να μην ερωτευτεί τη νέα του φίλη Ginnifer Goodwin.

Zack and Miri Make a Porno: ή απλούστερα αυτό που λέμε το σεξ ναι, περιπλέκει τα πράγματα σε μία φιλία. Στη συγκεριμένη περίπτωση, ο Zack (Seth Rogen) και η Miri (Elizabeth Banks), φίλοι από πιτσιρίκια και άφραγκοι συγκάτοικοι, αποφασίζουν να κάνουν το δικό τους πορνό για να ξεπληρώνουν κάτι λογαριασμούς. Όταν αντικρίσουν τους εαυτούς τους on camera, θα δουν την πραγματική αγάπη… και όχι μόνο.

David Giesbrecht

Friends With Benefits: ο τίτλος το λέει ξεκάθαρα αλλά μάλλον η Mila Kunis και ο Justin Timberlake δεν είχαν δει την πανομοιότυπη σεναριακά ταινία No Strings Attached, που είχε κυκλοφορήσει 5-6 μήνες πριν με τη Natalie Portman και τον σύντροφο της Kunis, Ashton Kutcher. Έτσι, από casual φιλικό σεξ κατέληξαν σε έναν μεγάλο έρωτα.

No Strings Attached: Ό,τι έπαθαν και οι Kutcher και Portman δηλαδή (όπως είπα και πριν). Τέτοιες συμφωνίες πάντως ποτέ δε βγαίνουν σε καλό. Πάντα κάποιος θα λυγίσει και θα ζητήσει παραπάνω από τα συμφωνηθέντα. Mπέρδεμα.

Just Go with It: Adam Sandler και Jennifer Aniston δε θα καταφέρουν να αντισταθούν ο ένας στον άλλον (απορώ γιατί βέβαια ως θεατής) και θα υποκύψουν στον έρωτα που υποβόσκει, παρά τις αντίξοες συνθήκες- βλέπε παιδιά, σκυλιά, άμμος, θάλασσα και μία αρκετά νεότερη ερωμένη- wanna be lady. Οι παρεξηγήσεις είναι στο παιχνίδι, η ιστορία εξελίσσεται με φόντο τα χαβανέζικα τοπία και το δίδυμο Sandler- Aniston σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο έχω δει σε ταινίες τους είδους.

What If: Σε πολύ πιο ρομαντική διάθεση, ο πάλαι ποτέ Χάρι Πότερ, που έχει ενηλικιωθεί προ πολλού και αναζητά νέες κινηματογραφικές συγκινήσεις, αναρωτιέται τι θα συνέβαινε αν... Κάπου στη μέση της διαδρομής του, συναντά την Zoe Kazan και η χημεία τους βγάζει μάτι. Ωστόσο, λόγω «σχέσης» συγκρατούνται αλλά τελικά όλοι υποκύπτουν στη μοίρα τους.

Love, Rosie: Τελευταία και πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα ταινιών με ήρωες οι οποίοι ζουν το όνειρο με τον καλύτερό τους φίλο/η είναι το Love, Rosie με τους Lily Collins και Sam Claflin στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η Rosie και ο Alex ξέρουν ο ένας τον άλλον καλύτερα από τον καθένα. Όταν θα αναγκαστούν λόγω σπουδών να χωριστούν, η Rosie θα συνειδητοποιήσει ότι φεύγει ο έρωτας της ζωής της, όχι μόνο ο καλύτερός της φίλος.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]