Ρίξτε τη χοληστερίνη με φιστίκια Αιγίνης

fustikia-aiginis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Ιδανικό, απολαυστικό σνακ που αποδεικνύεται και ιδιαιτέρως ωφέλιμο για την καρδιά, τα φιστίκια Αιγίνης πρέπει να βρίσκονται πάντα στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Τα τόσο γευστικά φιστίκια Αιγίνης, εκτός του ότι μας βγάζουν από διλήμματα όταν θέλουμε να φάμε κάτι απολαυστικό, χωρίς να επιβαρυνθούμε με πολλές θερμίδες (αποδίδουν περίπου 3 θερμίδες το καθένα), μπορούν ταυτόχρονα να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακά προβλήματα.

Παλιότερη έρευνα που έγινε στην Πενσιλβανία έδειξε ότι καταναλώνοντας 40 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης την ημέρα για 4 εβδομάδες και διπλασιάζοντας την ποσότητα για 4 επιπλέον εβδομάδες, η LDL χοληστερόλη πέφτει κατά 9% το πρώτο διάστημα και 12% το επόμενο.

Πέραν αυτού, η κατανάλωσή τους και τα δύο διαστήματα μείωσε κατά 15% τα επίπεδα της ιντερλευκίνης–1, ενός δείκτη φλεγμονής που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Ο λόγος που τα φιστίκια Αιγίνης είναι τόσο ωφέλιμα είναι η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε κορεσμένα λίπη και υψηλή σε ακόρεστα, ενώ δεν περιέχουν καθόλου τρανς λιπαρά οξέα.

Μια μεγάλη χούφτα φιστίκια Αιγίνης την ημέρα είναι αρκετή για να λάβετε τα οφέλη τους στο μέγιστο.