Δισκοκριτική: «I love you Honeybear» Father John Misty

father-john-misty-cover
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Το δεύτερο album folk του τραγουδοποιού κατατάσσεται εύκολα ανάμεσα στα καλύτερα albums της χρονιάς.

Ο Josh Tillman, ο άνθρωπος δηλαδή που κρύβεται πίσω από την περσόνα του Father John Misty, φαίνεται ότι υιοθετώντας τον συγκεκριμένο ρόλο βρήκε την απόλυτη έμπνευση και κατάφερε να απελευθερώσει όλες τις folk καταβολές του, δημιουργώντας τη μέχρι στιγμής πιο ολοκληρωμένη δουλειά του.

Μετά το “Fear Fun” του 2012, το “I love you Honeybear”, έρχεται απλά να επιβεβαιώσει ότι ο Tillman είναι ένας εξαιρετικός συνθέτης, που βουτάει στο παρελθόν του, τις ρίζες του και τις επιρροές του και παραδίδει τραγούδια απογυμνωμένα από περιττά στολίδια, με κύρια βάση την ερμηνεία, την εκφορά των στίχων και τις μελωδίες του.

To εναρκτήριο ομώνυμο κομμάτι είναι ένα σπαρακτικό τραγούδι αγάπης, για να έρθει το μάλλον αυτοαναφορικό “Bored In The USA”, προορισμένο για να το λατρέψουμε όμως και εμείς οι ακροατές. Το “Strange Encounter”, είναι απλά ανατριχιαστικό, τόσο για τους στίχους όσο και για το σταδιακό του χτίσιμο μέχρι την κορύφωση, ενώ το “I Went To The Store One Day”, κλείνει ήρεμα και ήσυχα το album, ένα απλό τραγούδι, βασισμένο στις κλασικές φόρμες, τόσο μα τόσο όμορφο όμως.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα highlights του “I Love You Honeybear”, αν και ολόκληρος ο δίσκος είναι μια πραγματική ανακάλυψη και ο κάθε ακροατής θα σταθεί σε κάποιο άλλο κομμάτι, που θα τον ενθουσιάσει. Αν βαρεθήκατε τις πομπώδεις και θορυβώδεις μουσικές και θέλετε μια επιστροφή στις ρίζες, αλλά πάντα με μια φρέσκια ματιά, μη διστάσετε να ανακαλύψετε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο καλλιτέχνη.

Album: I love you Honeybear

Καλλιτέχνης: Father John Misty

Label: Sub Pop

Βαθμολογία: 8/10

Ροζίνα Αράπη