Διασκεδαστική ιστορία εκδίκησης από τα φιόρδ

politi2
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Με επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Βερολίνου 2014, η ταινία του Hans Petter Moland, Με Σειρά Εξαφάνισης έχει δράση, χιούμορ, έγκλημα όπως μόνο το σινεμά από το βορρά ξέρει να προσφέρει.

Πρόκειται για μία καταπληκτική μαύρη κωμωδία που διαδραματίζεται στο παγωμένο τοπίο της Νορβηγίας και διαθέτει όλα τα φόντα μιας απολαυστικής και ανατρεπτικής χολιγουντιανής περιπέτειας.

Χειμώνας στη Νορβηγία. Ο εσωστρεφής και εργατικός Nils (Stellan Skarsgård) οδηγεί το εκχιονιστικό του διατηρώντας τους δρόμους καθαρούς και τα βουνά προσβάσιμα στo αφιλόξενο παγωμένο τοπίο, όπου ζει. Έχει μόλις ανακηρυχθεί ο πολίτης της χρονιάς για τον ζήλο του, όταν ενημερώνεται ότι ο γιος του πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Αρνείται όμως να αποδεχτεί την επίσημη εκδοχή του θανάτου του γιου του και ξεκινά μια μυστική έρευνα που τον οδηγεί στους δολοφόνους του παιδιού του. Μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα τον μετατρέπουν σε αδίστακτο ήρωα του υποκόσμου, ενώ η ταυτότητα του παραμένει άγνωστη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Hans Petter Moland. Πρωταγωνιστούν: Stellan Skarsgård, Kristofer Hivju, Birgitte Hjort Sørensen κ.α..Στους κινηματογράφους από τη Feelgood.