Οι Chic επιστρέφουν

chic
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Ο κιθαρίστας και ιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος, Nile Rodgers, αποκάλυψε το πρώτο τραγούδι των Chic μετά από 23 χρόνια μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Το “I’ll Be There”, όπως θα λέγεται το κομμάτι, έκανε το ντεμπούτο του στις 20 Μαρτίου, μέσω του κοινωνικού δικτύου, μαζί με το videoclip με πρωταγωνίστρια το top model Karlie Kloss.

O Rodgers περιγράφοντας το νέο κομμάτι, είπε ότι αφορά τις αποφάσεις που παίρνουμε στη ζωή, ένα συνεχώς μεταλλασσόμενο concept.  Όσο για το videoclip, είπε ότι η Kloss συνδέει το παρελθόν και το παρόν, βλέποντας την αρχική σύνθεση του group στην τηλεοπτική εκπομπή Soul Train, αλλά με μουσική υπόκρουση το νέο τους τραγούδι. Γυρνάει νοητά στο παρελθόν, περιεργαζόμενη βινύλια και μετά ετοιμάζεται και βγαίνει, πάει σε ένα πάρτυ όπου οι Chic του σήμερα παίζουν ζωντανά.

Η κυκλοφορία του “I’ll Be There” συμπίπτει με την έναρξη της περιοδείας του συγκροτήματος. Οι Chic μαζί με τον Nile Rodgers θα παίζουν στο Λονδίνο σε διάφορα venues.

Οι Chic δημιουργήθηκαν, στα μέσα της δεκαετίας του ’70,  από τον Nile Rodgers και τον Bernard Edwards, που απεβίωσε το 1996. Το όνομά τους ξανάγινε επίκαιρο το 2013, ύστερα από την συμμετοχή του Rodgers στον δίσκο “Random Access Memories” των Daft Punk.

Παράλληλα ο Rodgers σχολίασε και την απόφαση του δικαστηρίου για το “Blurred Lines”, όπου απεδείχθη ότι οι Pharrell Williams και Robin Thicke έκλεψαν το τραγούδι του Marvin Gaye “Got To Give Up”, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα ως σοκαριστικό. Όπως δήλωσε, καθαρά από συνθετικής άποψης, οι δύο μουσικοί έπρεπε να έχουν δικαιωθεί, μιας και δεν βλέπει κάποια ομοιότητα ανάμεσα στα δύο τραγούδια και στη δομή τους.