3 πανεύκολες συνταγές για να αλείψετε το χοιρινό σας με… γεύση

kreas-xoirino
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Χαρίστε έξτρα γεύση στο χοιρινό σας και –γιατί όχι- οφέλη, φτιάχνοντας μείγμα για να το αλείψετε με 3 πανεύκολες συνταγές με απλά υλικά.

Καστανή ζάχαρη με μουστάρδα
Αν θέλετε το χοιρινό σας να αποκτήσει μια πιο γλυκιά και ξεχωριστή γεύση, η συνταγή αυτή είναι για εσάς. Θα χρειαστείτε: ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon, 1 κουταλιά της σούπας χυμό ανανά. Οδηγίες: Αναμείξτε σε ένα μικρό μπολ όλα τα υλικά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και αλείψτε το στο χοιρινό σας τα τελευταία 45 λεπτά ψησίματος.

Πορτοκάλι με σόγια
Το άρωμα πορτοκαλιού υπόσχεται να απογειώσει το κρέας σας και να του χαρίζει βιταμίνη C. Θα χρειαστείτε: ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, ½ φλιτζάνι καστανής ζάχαρης, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon. Οδηγίες: Αναμείξτε σε ένα μικρό μπολ όλα τα υλικά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και αλείψτε το στο χοιρινό σας τα τελευταία 45 λεπτά ψησίματος.

Αχλάδι με πιπεριές jalapeno
Γλυκό και πικάντικο ταυτόχρονα, το μείγμα αυτό θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο χοιρινό σας. Θα χρειαστείτε: ½ φλιτζάνι μαρμελάδα αχλάδι, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές jalapeño ή άλλη ανάλογη καυτερή πιπεριά της αρεσκείας σας. Οδηγίες: Αναμείξτε σε ένα μικρό μπολ όλα τα υλικά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και αλείψτε το στο χοιρινό σας τα τελευταία 45 λεπτά ψησίματος.