Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ο drummer των Lynyrd Skynyrd

bob-burns
ΤΡΙΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Lynyrd Skynyrd, ο drummer Bob Burns, βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 64 ετών.

Ο Burns, που έπαιζε drums στα δύο πρώτα albums της μπάντας, έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα την περασμένη Παρασκευή, όταν το όχημα του βγήκε από την πορεία του και χτύπησε ένα δέντρο, στην περιοχή Bartow County της Georgia. Σύμφωνα με τα νέα του BBC  οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι ο Burns δε φορούσε ζώνη την ώρα του δυστυχήματος.  Δεν υπήρχαν άλλοι τραυματίες.

Ο κιθαρίστας της μπάντας Gary Rossington έγραψε στην επίσημη σελίδα των Skynyrd στο facebook ‘Δεν έχω λόγια σήμερα, αλλά θα θυμάμαι πάντα τον Bob σαν ένα αστείο τύπο.  Ήταν τόσο αστείος, που μας έκανε φάρσες και μας έκανε να γελάμε όλη την ώρα. Κατά τραγική σύμπτωση, χθες που παίζαμε στο Jacksonsville, ο Dale, εγώ και η κόρη μου πήγαμε στο νεκροταφείο για να βρούμε κάποια από τα παλιά μέλη μας και τους τάφους των γονιών μου.  Στον γυρισμό, περάσαμε από το παλιό σπίτι του Bob, εκεί που άρχισε να γράφει για τους Skynyrd. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του.Ήταν ένας σπουδαίος drummer”.

Ο Burns ήταν μέλος της μπάντας από το 1966 μέχρι το 1974, και έφυγε λόγω υπερβολικού stress.  Έπαιζε drums σε δύο πολύ μεγάλα hits των Skynyrd ta “Free Bird” και “Sweet Home Alabama”.