MTV Movie Awards: Πρωτιές για «Λάθος αστέρι» και Μπράντλεϊ Κούπερ

mtv
ΤΡΙΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Κούπερ και η ταινία «Το λάθος αστέρι» (The Fault in Our Stars) ήταν οι μεγάλοι νικητές στην τελετή απονομής των MTV Movie Awards, το βράδυ της Κυριακής, στο Λος Άντζελες.

Η ταινία «Το λάθος αστέρι» απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, πρώτου γυναικείου ρόλου - για την ερμηνεία της ηθοποιού Σεϊλίν Γούντλεϊ, και καλύτερου φιλιού - μεταξύ της πρωταγωνίστριας και του συμπρωταγωνιστή της Άνσελ Έλγκορτ.   Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τζον Γκριν, το αισθηματικό δράμα τού Τζος Μπουν εξερευνά την αστεία, συγκινητική και, ταυτόχρονα, τραγική κατάσταση τού να ζεις σε τεντωμένο σκοινί και να είσαι ερωτευμένος. Και όλα αυτά, μέσα από τη σχέση δύο αντισυμβατικών νέων που  - παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν - βλέπουν τη ζωή με διαφορετική ματιά.

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία μιας έφηβης που πάσχει από καρκίνο στον πνεύμονα, η οποία ερωτεύεται ένα αγόρι που έχει το ένα του πόδι ακρωτηριασμένο.  Η 23χρονη πρωταγωνίστρια αφιέρωσε το βραβείο της στο συγγραφέα Τζον Γκριν, που έγραψε το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ταινίας.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ απέσπασε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία «American Sniper» του Κλιντ Ίστγουντ. Βασισμένη στην ομώνυμη αυτοβιογραφία του Κρις Κάιλ, του σκοπευτή που, επισήμως, σκότωσε 160 ανθρώπους και κατατάχθηκε στην πρώτη θέση των ελεύθερων σκοπευτών στην ιστορία των ΗΠΑ, αφού η σκοπευτική του δεινότητα έσωσε αμέτρητες ζωές στο πεδίο της μάχης και, μετά από πολλά θαρραλέα κατορθώματα, του χάρισε τον τίτλο του «Θρύλου», η ταινία αποτελεί καθηλωτικό πορτρέτο του ηρωισμού του Κρις Κάιλ και της εσωτερικής του πάλης, σε σχέση με την στρατιωτική του ιδιότητα και τον αντίκτυπο που αυτή είχε στην οικογενειακή του ισορροπία.

Ο - δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ - Μπράντλεϊ Κούπερ και οι Σιένα Μίλερ, Μπεν Ριντ, Σάμι Σέικ, Τζέικ ΜακΝτόρμαν, Έρικ Κλόουζ και Τζόναθαν Γκροφ ζωντανεύουν την ιστορία αυτού του ανθρώπου, που, από μικρό παιδί, άκουγε από τον πατέρα του ότι υπάρχουν τρία ήδη ανθρώπων: τα αρπακτικά, τα θύματα και οι προστάτες. Κάπως έτσι, υποσυνείδητα, αποφάσισε ότι η αποστολή του στη ζωή ήταν να προστατεύει τους άλλους, όποιο κι αν ήταν το τίμημα. Μιλώντας στον εαυτό του, έγραψε στο βιβλίο του: «Ένα θα σου πω: δεν θυμάσαι αυτούς που έσωσες, αλλά αυτούς που δεν μπόρεσες να σώσεις... Αυτά τα πρόσωπα, αυτές τις καταστάσεις, τις κουβαλάς για πάντα μέσα σου».

Στη Μέριλ Στριπ απονεμήθηκε το βραβείο της «καλύτερης κακιάς» της χρονιάς για το ρόλο της στην ταινία «Τα μυστικά του δάσους» (Into the Woods), ενώ ο Τσάνινγκ Τέιτουμ διακρίθηκε για την ερμηνεία του στην ταινία «22 Jump Street».  Επιπλέον, οι Ζακ Έφρον και Ντέιβ Φράνκο τιμήθηκαν με το βραβείο του «καλύτερου διδύμου» για την ταινία «Ανυπόφοροι Γείτονες» (Neighbours).

Μία από τις πλέον συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η βράβευση του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.  Το βραβείο απένειμαν στον ηθοποιό η Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Μαρκ Ράφαλο, ο Κρις Χέμσγουορθ και ο Τζέρεμι Ρένερ, ορισμένοι από τους συμπρωταγωνιστές του στην ταινία «Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron» (Avengers: Age of Ultron).

«Έχω μεγαλώσει, έχω παλέψει, έχω αποτύχει, έχω επιτύχει... έχω μετανιώσει, έχω ικετεύσει για μια δεύτερη ευκαιρία και στην κυριολεξία έχω δώσει σκληρή μάχη προσπαθώντας να φθάσω στην κορυφή» δήλωσε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. «Μαζί με τους συντρόφους μου, τους Εκδικητές, σας συμβουλεύω να κάνετε μεγάλα όνειρα, να εργαστείτε σκληρά, να προσφέρετε και επειδή μπορείτε, να καθορίσετε τη γενιά σας» συμπλήρωσε ο 50άχρονος ηθοποιός.

Μια ιδιαίτερα στιγμή εκτυλίχθηκε όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Βιν Ντίζελ και αφιέρωσε ένα τραγούδι στον αδικοχαμένο συνάδελφο και φίλο του, Πολ Γουόκερ. Το τραγούδι που επέλεξε ήταν το «See You Again», το οποίο είχαν αφιερώσει όλη η παραγωγή και οι ηθοποιοί του «Fast and Furius 7».

Τα MTV Movie Awards έχουν καταστεί γνωστά κυρίως για τις πρωτότυπες και αντισυμβατικές κατηγορίες βραβείων που απονέμει το κοινό. Τη βραδιά παρουσίασε η κωμικός Έιμι Σούμερ, τα άκρως πιπεράτα σχόλια της οποίας έκαναν αίσθηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Τέλος, τα φλας άστραψαν για να απαθανατίσουν μοναδικές παρουσίες όπως αυτές της Σκάρλετ Γιόχανσον και της Τζένιφερ Λόπεζ που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους.
naftemporiki.gr