Πώς θα γίνετε πιο υπεύθυνοι τουρίστες;

touristria-soubenir-kart-postal
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Έχετε σκεφτεί ποτέ να αλλάξετε κάποιες ταξιδιωτικές σας συνήθειες προκειμένου να ωφελήσετε την τοπική κοινωνία ή το περιβάλλον;

Ένα ταξίδι σίγουρα αποτελεί συλλογή εικόνων και εμπειριών, αλλά μπορεί να είναι και πολλά άλλα πράγματα που ξεφεύγουν από τη σφαίρα του ατομικού και μπαίνουν στη σφαίρα του συλλογικού. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε κι εσείς για το κοινό καλό, μέσα από τα ταξίδια σας.

Ψωνίστε τοπικά προϊόντα: Αγοράστε σουβενίρ από ντόπιους και προτιμήστε χειροποίητες κατασκευές, αντί για προϊόντα μαζικής παραγωγής που δεν φέρουν τίποτα από τον αέρα της πόλης που επισκέπτεστε. Με τον τρόπο αυτό, θα εντρυφήσετε περισσότερο στην κουλτούρα του τόπου και θα στηρίξετε τοπικές επιχειρήσεις που έχουν περισσότερη ανάγκη από ό,τι έχουν τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Επιλέξτε τοπικά εστιατόρια: Το ίδιο ισχύει και για το φαγητό σας. Προτιμήστε να φάτε σε παραδοσιακά, τοπικά εστιατόρια που θα σας προσφέρουν γεύσεις που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, παρά να κυνηγήσετε τη σίγουρη λύση των εστιατορίων-αλυσίδα.

Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς: Προτού τρέξετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο στη χώρα που επισκέπτεστε, δώστε μια ευκαιρία στα μέσα μεταφοράς. Εκτός του ότι μπορεί να είναι εξυπηρετικά, πιο φθηνά και να σας φέρνουν σε άμεση επαφή με τους ντόπιους, αποτελούν μια λύση φιλική για το περιβάλλον.

Νοικιάστε ποδήλατο: Άλλη μια οικολογική συνήθεια που και εξυπηρετεί και γυμνάζει και σέβεται το περιβάλλον και έχει χαμηλό κόστος.

Επισκεφτείτε τις πιο «ηθικές» χώρες: Οι χώρες που σέβονται το περιβάλλον, τον πλανήτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξίζουν να μπουν ψηλά στη λίστα με τους επόμενους προορισμούς μας. Πάρτε ιδέες από εδώ κι εδώ.

Σεβαστείτε την άγρια ζωή: Αφήστε τα κοχύλια και τα κοράλλια στη θέση τους και αποφύγετε να αγοράζετε ρούχα και σουβενίρ φτιαγμένα από ζώα ή αποτελούν προϊόντα παραβίασης της φύσης.