Ο γερασμένος, άσχημος και βίαιος Johnny Depp

depp
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Κι όμως γίνεται. Στη νέα του ταινία ο Johnny Depp είναι γαλανομάτης (προσωπικά μου θυμίζει τον Ray Liotta), με τάση για φαλάκρα και ένας από τους πιο διάσημους γκάνγκστερ στην ιστορία των ΗΠΑ.

Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ταινία "Black Mass" με τον Johnny Depp στο ρόλο του Whitey Bulger, τον Benedict Cumberbatch ως Bill Bulger και τη Dakota Johnson ως Lindsey Cyr, αποποιούμενη εδώ τον τίτλο της ερωμένης του Mr. Grey, o σκηνοθέτης Scott Cooper αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη την πολύκροτη υπόθεση του Whitey Bulger, του αδελφού ενός γερουσιαστή, που από από "υπεύθυνος" για τα πιο βίαια εγκλήματα στην ιστορία της Νότιας Βοστώνης, έγινε πληροφοριοδότης του FBI για να καταστρέψει μία οικογένεια της Μαφίας, που είχε εισβάλλει στα "χωράφια" του.

Ο κινηματογραφικός και ο πραγματικός Whitey Bulger.

 

Στο δια ταύτα τώρα. Ο Johnny Depp, όπως φαίνεται και από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε στο youtube, είναι τρομακτικός. Ανατριχιάζεις με την όψη και τη βιαιότητα που βγάζει η ερμηνεία του. Σκοτεινός, υποχθόνιος, ένα "κάθαρμα" του υποκόσμου με περιβόητη εγκληματική δράση φαίνεται πώς κατέχει το ρόλο. Του πάει, όσο παράδοξο και αν ακούγεται το γεγονός ότι ο συμπαθέστατος και αστείος Captain Sparrow, μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι τόσο απόκοσμο. 

Φαίνεται όμως πως τα καταφέρνει πολύ καλά. Δίπλα του εκτός από τους προαναφερθένετες οι Kevin Bacon, Peter Sarsgaard και Joel Edgerton μεταξύ άλλων, θα συμπληρώσουν το γκανγκστερικό κενό. Η ταινία κυκλοφορεί στις 17 Σεπτεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες και αν είναι όσο καλή φαίνεται στο τρέιλερ, μάλλον προμηνύονται βραβεία.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]