5 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις πριν γίνουν ταινία…

black-mass
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2015

Έρχονται μερικές εξαιρετικές μεταφορές λογοτεχνικών βιβλίων στη μεγάλη οθόνη, αλλά καλύτερα να προλάβουμε να τις διαβάσουμε προτού τις δούμε. Άλλωστε καλή και η ταινία, αλλά το βιβλίο έχει άλλη χάρη…

Black Mass

Ένας αγνώριστος Johnny Depp σε ρόλο μαφιόζου πρωταγωνιστεί στην ταινία Black Mass, ενσαρκώνοντας τον Τζέιμς Γουάιτι Μπάλγκερ, έναν από τους φημισμένους εγκληματίες της Βοστόνης. Ο Μπάλγκερ ήταν ένας από τους πιο βίους εγκληματίες στην ιστορία της Νότιας Βοστόνης κι όταν μια οικογένεια μαφιόζων εισβάλλει στην περιοχή του, ο κακοποιός γίνεται πληροφοριοδότης του FBI προκειμένου να την εξολοθρεύσει.

Χάρτινες πόλεις

Το μυθιστόρημα του John Green είναι η ιστορία του Κουέντιν Τζέικομπσεν που αγαπάει τη Μάργκο… από μακριά. Ένα βράδυ όμως, που εκείνη σκαρφαλώνει στο παράθυρό του και ζητά να πάρει εκδίκηση από τον πρώην φίλο της, δεν μπορεί παρά να την ακολουθήσει. Το επόμενο πρωί, ο Κουέντιν πηγαίνει στο σχολείο και η Μάργκο δεν είναι εκεί. Έχει αφήσει στοιχεία που εξηγούν την εξαφάνισή της, σαν μια σειρά από ψίχουλα, για να τα ακολουθήσει ο Κουέντιν.

Μακριά από το αγριεμένο πλήθος

Το μυθιστόρημα του Thomas Hardy είναι μια ιστορία έρωτα και αγάπης. Στη βικτωριανή Αγγλία, η όμορφη και ανεξάρτητη Bathsheba Everdene κερδίζει την καρδιά τριών τελείως διαφορετικών ανδρών: του βοσκού Gabriel Oak, του ώριμου εργένη William Boldwood και του απερίσκεπτου λοχία Frank Troy. Το τετράγωνο αυτό κρύβει πολύ μυστήριο, πάθος, ακόμα και φόνο… Στην ταινία πρωταγωνιστεί η αγαπημένη Carey Mulligan και βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Ιουνίου.

Frankenstein

Αν δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο της Mary Shelley, τότε προλαβαίνετε μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη όπου θα το απολαύσετε στη μεγάλη οθόνη με τους Daniel Radcliffe και James McAvoy. Η ιστορία θέλει τον Victor Frankenstein να δημιουργεί ένα τέρας από το σώμα ενός αγοριού. Αλλά ο ίδιος όσο και το τερατούργημά του στοιχειώνονται από το πνεύμα του αγοριού.

Άνθρωπος στον Άρη

Το βιβλίο του Weir Andy μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη τον ερχόμενο Νοέμβρη με πρωταγωνιστή τον Matt Damon. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας από τους πρώτους που περπάτησαν στον Άρη αλλά φαίνεται πως θα είναι και ο πρώτος άνθρωπος που θα πεθάνει εκεί. Ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι ξυπνάει τραυματισμένος και μόνος, μέσα σε μια αμμοθύελλα, αφού τα υπόλοιπα μέλη της τρίτης διαστημικής αποστολής στον πλανήτη Άρη τον θεώρησαν νεκρό και τον εγκατέλειψαν. Οι πιθανότητές του τώρα να επιζήσει είναι ανύπαρκτες. Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο εδώ