Μπίρα πέρα από κάθε φαντασία!

mpira
ΣΑΒΒΑΤΟ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Μετά τη μπίρα με ζυμομύκητες από μούσι, εκείνη που περιλαμβάνει κριθάρι από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και την επόμενη στην κατηγορία, με 67,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τώρα και μπίρα από ανθρώπινα ούρα!

Όσο η επανάσταση στην μπίρα συνεχίζεται, οι ειδικοί ψάχνουν όλο και πιο πρωτότυπους τρόπους να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες μπίρες που θα κινήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου και ενδέχεται να κάνουν ακόμα και τους μεγαλύτερους λάτρεις της να ανασκουμπωθούν. Ο λόγος; Μια μπίρα φτιαγμένη από ανθρώπινα ούρα -αίφνης το χρώμα της μπίρας χάνει την αίγλη του και μάλλον γίνεται απωθητικό.

Η παραγωγή αυτής της μπίρας έχει πάρει έγκριση από του αρμόδιους στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών και πρόκειται να παρασκευαστεί από απόβλητα που συλλέγονται από το δημόσιο φορέα Clean Water Services, που διαχειρίζεται το νερό του Όρεγκον. Η Clean Water Services πρόκειται να επεξεργαστεί τα απόβλητα αυτά προτού τα παραχωρήσει σε μικροζυθοποιούς, οι οποίοι θα τα χρησιμοποιήσουν να φτιάξουν μια μπίρα που, όπως ισχυρίζονται, θα είναι τόσο απολαυστική, που δεν θα χρειάζεται να την πιει κάποιος έχοντας το πιστόλι στον κρόταφο ή επειδή έχασε ένα στοίχημα.

Σύμφωνα με μια αναφορά 50 σελίδων που δόθηκε στους αρμόδιους, τα ανθρώπινα απόβλητα (ούρα) που θα συλλεχθούν έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο για την υγεία και η επεξεργασία τους θα γίνει με τα υψηλότερα στάνταρ, ενώ θα παρασκευαστούν μόνο 10 βαρέλια μπίρας, τα οποία δεν θα διατίθενται στα καταστήματα –αν και γίνεται κουβέντα για να είναι αυτό το επόμενο βήμα, εφόσον το εγχείρημα πάει καλά. 

Στην αναφορά, ο Robert Baumgartner, βοηθός διευθυντή στην Clean Water Services, δήλωσε στους ρυθμιστές ότι όλο αυτό σχεδιάστηκε για να δείξει στον κόσμο την ανακυκλώσιμη φύση που έχει κάθε είδος νερού και να τον κάνει να συζητάει γι’ αυτό. 

Μέχρι στιγμής, πάντως, όλο αυτό το σχήμα δείχνει να μην κερδίζει τη στήριξη των κατοίκων του Όρεγκον, οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχει αρκετό καθαρό νερό στην περιοχή και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένο στα αλκοολούχα ποτά.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την εν λόγω μπίρα, σίγουρα πάντως υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 5 είδη μπίρας που προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα:

1. Η μπίρα Snake Venom περιέχει 67.5% αλκοόλ, πωλείται με προειδοποιητική ταμπέλα να μην πιει κάποιος πολύ και κοστίζει 80 δολάρια το μπουκάλι.

www.brewdog.com

2. Η μπίρα Brewdog's End of History περιέχει 50% αλκοόλ, κοστίζει 765 δολάρια το μπουκάλι, βγήκε σε μόλις 12 μπουκάλια και το κάθε ένα συσκευαζόταν μέσα στο… σώμα ενός σκίουρου ή νυφίτσας.

3. Η μπίρα Sapporo Space Barley φτιάχτηκε με κριθάρι από σπόρους που υπήρξαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για 5 μήνες και πωλήθηκε 100 δολάρια η εξάδα.

4. Η μπίρα Hello Kitty έχει το μισό αλκοόλ από μια Budweiser, βγαίνει σε φρουτώδεις γεύσεις και έχει στόχο τις νεότερες ηλικίες.

5. Η μπίρα Rogue Ale's The Beard Beer φτιάχνεται από ζυμομύκητες που προέρχονται από το μούσι του αρχι-ζυθοποιού της εταιρίας.