O Jay-Z στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο πλούσιος της hip-hop

o-Jay-z-stin-proti-thesi-tis-listas-me-tous-pio-plousios-tis-hip-hop

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Ο Jay-Z συνεχίζει την ανοδική του επιτυχημένη πορεία και για τέταρτη χρονιά καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πιο πλούσιους βασιλιάδες της hip hop σκηνής.

Ο Jay-Z συνεχίζει την ανοδική του επιτυχημένη πορεία και για τέταρτη χρονιά ο Νεουορκέζος ράπερ καταλαμβάνει τη πρώτη θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πιο πλούσιους βασιλιάδες της hip hop σκηνής, με 37 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Αν και φέτος, το ποσό παρουσιάζει πτώση, αυτό συνέβη επειδή πέρυσι ο Jay-Z είχε σημαντικά έσοδα από την Blueprint 3 περιοδεία του. Φέτος, δεν έκανε παρά μόνο περιορισμένες εμφανίσεις κι έτσι δικαιολογείται η πτώση στα έσοδά του.

Τον Σεπτέμβριο ο Jay-Ζ ένωσε τις δυνάμεις του με τον υπ’ αριθμόν 3 στη λίστα του Forbes, Kanye West και μαζί δημιούργησαν το album «Watch the Throne». Ο West κατέλαβε την τρίτη θέση στη λίστα με τους πιο πλούσιος ράπερ, ενώ ανάμεσα στους δύο, στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ο Sean «Puffy» Combs. Παρ’ όλο που η μουσική προσδίδει μόλις το 20% στα συνολικά του έσοδα, ο 41 ετών μουσικός ασχολείται με τη μόδα, τα αρώματα και τη βότκα, που «έβαλαν στην τσέπη του» 35 εκατομμύρια δολάρια.

Υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του από δραστηριότητες εκτός μουσικής. Για παράδειγμα ο Βirdman, κερδίζει τα περισσότερα χρήματά του από τη διεύθυνση εταιρείας του, ο Drake συνδυάζει έσοδα από περιοδείες και πωλήσεις δίσκων, αλλά και από συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες όπως η Kodak και η Sprite.

Η Nicki Minaj από την άλλη πλευρά, κέρδισε τα περισσότερα από τα χρήματά της από το album της που έγινε πλατινένιο, αλλά αυτό είναι σχετικά σπάνιο σήμερα. Πρόκειται μάλιστα και για την πρώτη γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη συγκεκριμένη λίστα, με 6,5 εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, τα έσοδα του Lil' Wayne παρουσιάστηκαν ελαφρώς λιγότερα από τα περυσινά του, καθώς πέρασε μια περίοδο στη φυλακή. Ακόμα κι έτσι όμως, έχει 15 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Κουβανό-Αμερικανός ράπερ Pitbull μόλις που τα κατάφερε και κέρδισε την 19η θέση στη λίστα με 6 εκατομμύρια δολάρια που τον φέρνουν στην ίδια μοίρα με τον πρώην αρχηγό της λίστας 50 cent.