Γνωρίστε τους Black Angels

black-angels
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2015

Πριν οι Black Keys πατήσουν στη σκηνή του Terra Vibe, θα έχει προηγηθεί η εμφάνιση αυτής της καταπληκτικής μπάντας από το Austin, που με τη σκοτεινή τους ψυχεδέλεια καταφέρνουν να προκαλούν ανατριχίλες.

- Οι Black Angels σχηματίστηκαν το 2004, στο Austin του Texas. Η τωρινή τους σύνθεση αποτελείται από τους Stephanie Bailey , Kyle Hunt, Alex Maas, Jake Garcia και Christian Bland.

- Το όνομά τους είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι των Velvet Underground “The Black Angel’s Death Song” . 

- Η αγάπη τους για τους Velvet Underground δεν τελειώνει εκεί, μιας και το logo των Black Angels, είναι μια εικόνα της τραγουδίστριας του θρυλικού συγκροτήματος, της Nico, σε έντονο ασπρόμαυρο contrast, ώστε σχεδόν να μην αναγνωρίζεται.

- Η πρώτη φορά που ακούστηκε το όνομά τους ήταν το 2005 όταν μπήκανε στη συλλογή “Phychedelica Vol.1” , που τους εξασφάλισε μια θέση στα τότε αγαπημένα νέα συγκροτήματα της indie κοινότητας.

- Με το πρώτο τους LP “Passover” έδωσαν το ηχητικό τους στίγμα, δηλαδή τη σκοτεινή ατμόσφαιρα και τις επιρροές από τη ψυχεδέλεια και το rock n’ roll.  Μάλιστα ένας κριτικός  έγραψε για το ντεμπούτο τους, ότι ακούγονται σα να βαδίζουν στης σκιές που άφησε με τη δική του μουσική, ο μεγαλοφυής Jason Pierce, των Spiritualized. 

- Τότε τους ανακαλύψανε και οι μουσικοί επιμελητές πολλών πετυχημένων αμερικάνικων σειρών. Τραγούδια τους ακούστηκαν στις σειρές “Fringe” και “Californication”, ενώ αργότερα, ένα από τα πιο δημοφιλή τους τραγούδια το “Young Men Dead”θα συνόδευε με ιδανικό τρόπο μία από τις σκηνές του “True Detective” που έχουν χαραχτεί στη μνήμη των fans της σειράς.

- Το 2008 κυκλοφόρησε το δεύτερο τους album “Directions to See A Ghost”. To History Channel το χρησιμοποίησε για να ντύσει μουσικά το ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Charles Manson.

- Δύο χρόνια μετά κυκλοφόρησε το “Phosphene Dream”, που περιείχε και την τεράστια επιτυχία “Bad Vibrations”,  ενώ το 2013 το τελευταίο τους μέχρι στιγμής album “Indigo Meadow”, τους χάρισε παγκόσμια αποδοχή.

- Από την αρχή της καριέρας τους μέχρι σήμερα είναι σχεδόν μόνιμο act του Austin Phych Fest, ένα φεστιβάλ που γίνεται στη γενέτειρα τους, και συμμετέχουν μπάντες όπως οι Brian Jonestown Massacre, οι Zombies,  οι Dandy Warhols, οι The Jesus and Mary Chain, οι Primal Scream, οι Spiritualized, οι Raveonettes κ.ά.

- Τον περασμένο Ιούλιο κυκλοφόρησαν το EP “Clear Lake Forest”, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη μαζί με μια έτερη  μπάντα που αγαπά το σκοτάδι και τη ψυχεδέλεια, τους Ιταλούς Sonic Jesus, κυκλοφόρησαν το split single “Molly Moves My Generation”.

Ροζίνα Αράπη