Ο Alexander Payne τιμώμενο πρόσωπο στο Φεστιβάλ του Μονάχου

alexander-payne
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2015

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μονάχου, που διεξάγεται από τις 25 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου, τιμά τον Ελληνοαμερικανό δημιουργό με μία πλήρη αναφορά στο έργο του.

Ο Alexander Payne είναι από εκείνους τους δημιουργούς που έχουν διαπρέψει στο παγκόσμιο σινεμά, μεταφέροντας κάτι από τις ελληνικές του ρίζες σε αίθουσες του Dolby Theatre, της Κρουαζέτ και όχι μόνο.

Η τελευταία επίσκεψη του Payne στο συγκεκριμένο φεστιβάλ ήταν το 1997 όταν κέρδισε το βραβείο High Hopes για την ταινία του “Citizen Ruth,” με πρωταγωνίστρια τη Laura Dern. Η ιστορία αφορά σε μία αντι-ηρωίδα, η οποία γίνεται διάσημη όταν γεννά το πέμπτο της παιδί.

Το Μόναχο φαίνεται πως αγαπά ιδιαίτερα τον βραβευμένο με 2 Oscar δημιουργό και έτσι φέτος τιμώντας τον θα προβάλλει όλες του τις κινηματογραφικές ταινίες ακόμα και τις μικρού μήκους αλλά και και τις τηλεοπτικές του παραγωγές. Από τις δημιουργίες του στη μεγάλη οθόνη ξεχωρίζουν: “Election” με τη Reese Witherspoon, “About Schmidt” με τον Jack Nicholson, “Sideways” με πρωταγωνιστή τον Paul Giamatti, “The Descendants” με τον George Clooney και φυσικά το “Nebraska” με τον υπέροχο Bruce Dern.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, στις 26 Ιουνίου θα διεξαχθεί ένα γκαλά προς τιμήν του Alexander Payne, όπου θα παρευρεθεί ο ίδιος για να μιλήσει γαι τη ζωή και το έργο του.