Η γαλλική εκδοχή του House of Cards έρχεται με Gerard Depardieu

kevin-spacy
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2015

Ευρωπαϊκή, τηλεοπτική απόβαση ετοιμάζει το δίκτυο Netflix και ξεκινά από τη Γαλλία, με την εγχώρια εκδοχή του πολύ επιτυχημένου House of Cards.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που με μαεστρία υποδύεται ο Kevin Spacey στην πρωτότυπη, αμερικάνικη εκδοχή, "εποφθαλμιά" ο Gerard Depardieu. Σύμφωνα με το Radio Europe1, ο Γάλλος ηθοποιός δεν έχει συμφωνήσει ακόμα αλλά όλα δείχνουν ότι βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το ρόλο.

Ωστόσο, η ιδέα της γαλλικής αυτής εκδοχής δεν έχει βρει πολλούς υποστηρικτές στην χώρα, με τους εγχώριους κινηματογραφιστές να φοβούνται ότι η είσοδος του Netflix σε πάτρια εδάφη, όχι μόνο θα μπορούσε να "διαβρώσει" το κοινό αλλά και να βλάψει τη βιομηχανία της χώρας, δεδομένης, όπως λένε, της χαμηλότερης ποιότητας που θα προσφέρει.

Στην ουσία δεν πρόκειται για ένα ακριβές αντίγραφο του House Of Cards, αλλά για μία προσαρμογή της σειράς στα γαλλικά πρότυπα. Πρωταγωνιστής της, ο δήμαρχος μιας γαλλικής πόλης του νότου, ο Robert Taro, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με τον φιλόδοξο και νεότερο προστατευόμενό του, σε μια εκλογική αναμέτρηση.

Η σειρά των 8 αρχικά επεισοδίων φέρει την υπογραφή του σεναριογράφου Dan Franck ενώ τα δύο πρώτα επεισόδια θα τα σκηνοθετήσει ο Florent-Emilio Siri, δημιουργός των My Way (Cloclo) και L’Ennemi intime, που είχαν προταθεί για βραβεία Cesar.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις φουντώνουν ακόμη περισσότερο κυρίως για την επιλογή του Depardieu, ο οποίος πριν από καιρό αποφάσισε να απαρνηθεί τη ...μαμά Γαλλία και να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα.