«Κάψτε» θερμίδες με πρωτεΐνη

proteini-trofes
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Αν έχετε πάρει αρκετά κιλά το τελευταίο διάστημα και προσπαθήσετε να τα χάσετε ή έχετε χάσει αυτά που θέλετε και επιδιώκετε να διατηρήσετε την κομψή σιλουέτα σας, η αύξηση της πρωτεΐνης σε μερικά γεύματα μπορεί να σας βοηθήσει.

Όσοι ταλαιπωρούνται με το βάρος τους και πασχίζουν για μια βελτιωμένη σιλουέτα, πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η πρωτεΐνη είναι με το μέρος τους.

Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal Nutrition and Dietetics, χρειάζεται να αυξηθεί η ποσότητα της άπαχης πρωτεΐνης που καταναλώνει κάποιος στο πρωινό και το μεσημεριανό του, ειδικά όταν αυτός ανήκει στους ανθρώπους με την όχι και τόσο λεπτή σιλουέτα, που «καίνε» δυσκολότερα και όχι το ίδιο αποτελεσματικά με τους πιο λεπτούς.

Η προσθήκη άπαχης πρωτεΐνης σε κάποια γεύματα βοηθά να καίγεται το λίπος γρηγορότερα, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί το αίσθημα κορεσμού, κάνοντάς μας να αποφεύγουμε το τσιμπολόγημα στη συνέχεια της ημέρας.

Θέστε ως στόχο την πρόσληψη του 30% των θερμίδων σας από πρωτεΐνες και ξεκινήστε να μετράτε θερμίδες και γραμμάρια πρωτεΐνης, έχοντας υπόψη σας ότι αν καταναλώνετε καθημερινά 1600 θερμίδες, πρέπει να παίρνετε 120 γραμμάρια πρωτεΐνης από πηγές όπως κοτόπουλο και ψάρι.