Πάμε για yogalates;

yoga
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Yogalates; Τι είναι πάλι αυτό; Αν ο τίτλος και μόνο σας κέντρισε την περιέργεια, ελάτε μαζί μας για να ανακαλύψουμε παρέα τις ευεργετικές ιδιότητες ενός νέου τρόπου εκγύμνασης!

Το yogalates είναι ένα σύστημα γυμναστικής, διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο, που όπως προσδίδει το όνομά του, αποτελεί μια μίξη των μεθόδων της γιόγκα και του pilates και συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία και από τις δύο πρακτικές.

Με λίγα λόγια, οι αρχαίες, ανατολικές πνευματικές πρακτικές της γιόγκα, συναντούν το δυναμικό, δυτικό pilates.

Πώς ακριβώς γίνεται;

Καθώς αυτά τα δύο είδη, διαθέτουν παρόμοιες ασκήσεις, θα εξασκηθείτε σε τεντώματα για την ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης και της σωστής στάσης του σώματος (yoga) ενώ με όργανα αντίστασης, θα «ξυπνήσετε» τον οργανισμό και θα χαλαρώσετε το νευρικό σύστημα (pilates).

Βασικό στοιχείο ανάμεσα στην εναλλαγή ασκήσεων είναι οι αναπνοές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μια προσωπική εμπειρία

Και επειδή το δοκίμασα (και θα το ξαναδοκιμάσω!), έμαθα και σε τι ωφελεί. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: ενδυναμώνει και τεντώνει όλες τις μυϊκές ομάδες, πετυχαίνοντας μια κομψή γράμμωση σε όλο το σώμα αντί για αντιαισθητικό όγκο, ανοίγει τον θώρακα, μακραίνει τον κορμό και χαρίζει κορμοστασιά και ευλυγισία.

Αδυνατίζει και δυναμώνει τη μέση, γυμνάζει την κοιλιά και προσφέρει πνευματική ηρεμία και ευεξία.

Πού μπορώ να το κάνω;

Επειδή το yogalates είναι μια σχετικά νέα μέθοδος εκγύμνασης, θα το βρείτε σε συγκεκριμένα γυμναστήρια της Αθήνας. Αν ωστόσο, το δικό σας γυμναστήριο δεν προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορείτε να εντάξετε στην άσκησή σας, εναλλάξ προγράμματα yoga και pilates για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Λιλή Καρακώστα

[email protected]