Στάσου, (ψημένα) μύγδαλα!

amugdala
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Τα καβουρντισμένα αμύγδαλα είναι τραγανά, απολαυστικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη τα συμπεριλάβετε στα σνακ σας.

Σας αρέσουν τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, αλλά φοβάστε μήπως το ψήσιμο μειώνει την ποσότητα των καλών λιπαρών που περιέχουν; Χαλαρώστε και απολαύστε τα!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διαδικασία ψησίματος αλλάζει μόνο τη γεύση. Μάλιστα, οι έρευνες δείχνουν ότι τα καρύδια και τα αμύγδαλα, είτε τα καταναλώνετε ωμά, είτε ψητά, συνεχίζουν να δρουν ευεργετικά κατά της κακής LDL χοληστερόλης.

Δώστε μόνο λίγη προσοχή στις θερμίδες τους και προσέξτε μην παρασυρθείτε. Καταναλώστε μέχρι και 24 την ημέρα, δηλαδή περίπου 28 γραμμάρια και μην ξεχνάτε, αν τα αγοράσετε συσκευασμένα, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις ετικέτες, καθώς μερικές μάρκες περιέχουν επιπλέον λάδι, αλάτι ή ζάχαρη. Η καλύτερη επιλογή είναι τα χύμα, τα οποία μπορείτε να ψήσετε μόνοι σας στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 10 λεπτά.