"Ο Kurt Cobain ήταν εξπέρ στο να δουλεύει τον κόσμο"

kurt-cobain
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

To ντοκιμαντέρ “Kurt Cobain: Montage of Heck” του σκηνοθέτη Brett Morgen, έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance και θεωρείται ως η πιο ακριβής περιγραφή της ζωής τού αυτόχειρα τραγουδιστή των Nirvana. Αλλά δεν συμφωνούν όλοι με αυτό…

O frontman των Melvis Buzz Osborne δήλωσε ότι το 90% του ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Kurt Cobain είναι “total bullshit” (μετάφραση δική σας). O Osborne,στενός φίλος, μέντορας και πρώην συμμαθητής του Cobain, διαφωνεί με πολλά σημεία της ταινίας, όπως τις στομαχικές διαταραχές που αντιμετώπιζε ο τραγουδιστής, την υποτιθέμενη σεξουαλική του συνεύρεση με ένα κορίτσι με νοητική στέρηση, και τη σχέση του με την Courtney Love. “Αυτό είναι που κανένας δεν καταλαβαίνει με τον Cobain. Ήταν εξπέρ στο να δουλεύει τον κόσμο”, δήλωσε.

Συγκεκριμένα για το ότι προσπάθησε να κάνει σεξ μια κοπέλα με νοητική στέρηση, ο Osborne λέει ότι κάτι τέτοιο θα μαθαινόταν αμέσως στη μικρή πόλη που ζούσαν, ενώ για το πώς ο Cobain σχεδίαζε να αυτοκτονήσει πέφτοντας σε ράγες τρένου, ο Osborne είναι επίσης κάθετος, ότι ποτέ δε θα έκανε κάτι τέτοιο.

Όσο για την Courtney Love, τη χήρα του Cobain, o Osborne λέει χαρακτηριστικά “Όταν μιλάει η Courtney σίγουρα υπάρχει μια αλήθεια σε αυτά που λέει αλλά δε ξέρεις πού αρχίζει η αλήθεια αυτή και πούτελειώνει. Στα 20 χρόνια από τον θάνατο του Kurt, δεν έχω πειστεί ακόμα για το πόσο αληθινά είναι όλα αυτά που έχει καταθέσει, και πιστεύω  ότι δεν είμαι μόνος”.

Ο Osborne κριτικάρει ακόμα και τους δημιουργούς της ταινίας, που δεν διασταύρωσαν τα στοιχεία αλλά βασίστηκαν απλά σε μαρτυρίες του Cobain και δηλώσεις της Love. “Δυστυχώς μετράει πολύ λίγο ποια είναι η αλήθεια. Σημασία έχει τι πιστεύει ο κόσμος. Και στην περίπτωση του Cobain, τα περισσότερα από αυτά που πιστεύουν είναι κατασκευασμένες ανοησίες”.