Γκριν Λάντερν: ο ταξιδιώτης του διαστήματος

gkrin-lantern-o-taksidiotis-tou-diastimatos-taksidiotis-tou-diastimatos

ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Διαγαλαξιακές μάχες, εντυπωσιακά εφέ και ένας υπερ-ήρωας που παραμένει νέος παρά τα εβδομήντα χρόνια του:ο Γκριν Λάντερν κατακτά τη μεγάλη οθόνη.

«Green Lantern»

Ο Μάρτιν Κάμπελ ανέλαβε να «ζωντανέψει» στη μεγάλη οθόνη τις περιπέτειες του Χαλ Τζόρνταν, ενός ήρωα κόμικ με ιστορία 70 ετών. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίζεται ο Ράιαν Ρέινολντς, ο οποίος μετά το κλειστοφοβικό «Buried» του Ροντρίγκο Κορτές, επιλέγει να συνεχίσει την καριέρα του με ένα τυπικό blockbuster.

Ως χαρακτήρας ο Γκριν Λάντερν «γεννήθηκε» το 1949 στο κόμικς «All –American comics». Το 2005 συγγραφέας Τζον Μπρουμ και ο σκιτσογράφος Τζιλ Κέιν με το ταλέντο τους φρόντισαν για την δυναμική επιστροφή του, στη μίνι σειρά «Green Lantern: rebirth», ενώ άφησαν τη σφραγίδα τους σε ένα νέο τίτλο που κυκλοφόρησε με επιτυχία.

Το διευρυμένο αναγνωστικό κοινό του Γκριν Λάντερν είχε δημιουργήσει προσδοκίες και για μια νέα κινηματογραφική επιτυχία, οπότε ο Μάρτιν Κάμπελ, ο σκηνοθέτης του «Casino Royale» ετοίμασε ένα νέο κοκτέιλ δράσης, επιστημονικής φαντασίας και εντυπωσιακών εφέ.

Στο πρωταγωνιστικό καστ συμμετέχουν ακόμη ο βραβευμένος με Όσκαρ Τιμ Ρόμπινς, η Μπλέικ Λάιβλι, ο Πίτερ Σαρσγκάαντ και ο Μαρκ Στρονγκ.

Η ταινία μας μεταφέρει σε εξωγήινους κόσμους και μας συστήνει σε μια γενιά υπερ-ηρώων, τους Γκριν Λάντερν οι οποίοι φροντίζουν για τη διαγαλαξιακή τάξη.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Χαλ Τζόρνταν είναι ο πρώτος γήινος που θα κατορθώσει να γίνει μέλος των Γκριν Λάντερν, στρεφόμενος ενάντια στον σατανικό Πάραλλαξ που απειλεί να κάνει άνω-κάτω το σύμπαν. Ένα ακόμη κινηματογραφικό παραμύθι για όσους αγαπούν τη δράση και τον φανταστικό κόσμο των κόμικς.

Παίζουν οι : Ράιαν Ρέινολντς, Μπλέικ Λάιβλι, Πίτερ Σαρσγκααντ, Μαρκ Στρονγκ, Άντζελα Μπάσετ, Τιμ Ρόμπινς. Η ταινία προβάλλεται από τη Village Films.