6 τρόποι για να χάσετε κιλά ενώ τρώτε σνακ

kila
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Μπορείτε να χάσετε κιλά την ίδια στιγμή που δεν σταματάτε να… τσιμπολογάτε; Οι ειδικοί απαντούν, ναι!

Έχετε συνδέσει το τσιμπολόγημα και τα σνακ με άνοδο της ζυγαριάς; Μέγα λάθος σύμφωνα με τους διαιτολόγους, που μας δίνουν απλές συμβουλές, για να χάσουμε τα περιττά κιλά χωρίς να πεινάσουμε.

-Κάντε ένα πλάνο: αν σας αρέσει να τρώτε μερικά σνακ μέσα στην ημέρα για να ξεγελάσετε την πείνα σας, κάντε ένα πρόγραμμα. Σημειώστε τι πρέπει να φάτε και πότε και φροντίστε να μην ξεφύγετε από αυτό.

-Καταναλώστε πρωτεϊνες και προϊόντα ολικής άλεσης: αυτές οι κατηγορίες τροφίμων θα σας γεμίσουν ενέργεια ενώ παράλληλα θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας κάνοντας περισσότερες καύσεις και άρα χάνοντας περισσότερα κιλά.

-Μείνετε μακριά από συσκευασμένα σνακ και γλυκά:  τα επεξεργασμένα τρόφιμα θα σας γεμίσουν θερμίδες χωρίς λόγο, ενώ τα προϊόντα που έχουν υψηλή ποσότητα ζάχαρης, θα σας κάνουν να πεινάτε ακόμη περισσότερο.

-Τρώτε σνακ την κατάλληλη ώρα: επιλέξετε να καταναλώσετε τα σνακ σας νωρίς μέσα στην ημέρα και όχι αργά το βράδυ. Έτσι, θα έχετε αρκετές ώρες μπροστά σας για να κάψετε τις θερμίδες.

-Πίνετε πολύ νερό: το νερό πέρα από την απαραίτητη ενυδάτωση που θα σας προσφέρει, θα σας κρατήσει «τεχνητά» χορτάτους και έτσι θα καταναλώσετε μικρότερες ποσότητες φαγητού.

-Μην παραλείπετε γεύματα ή προγραμματισμένα σνακ: πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως αν παραλείψουν κάποιο γεύμα ή σνακ, θα χάσουν περισσότερα κιλά. Μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος. Φροντίστε να ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα και σύντομα θα δείτε το δείκτη της ζυγαριάς σας να πέφτει!