Μουσείο το σπίτι του Ian Curtis;

ian-curtis
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ένας fan του αυτόχειρα τραγουδιστή των Joy Division αγόρασε την πρώην κατοικία του και σκοπεύει να τη μεταμορφώσει σε μουσείο προς τιμήν του.

Ο Hadar Goldman αγόρασε το σπίτι του Curtis στο Macclesfield, στην τιμή των £115,000 αλλά πλήρωσε σε διάφορους φορείς και υπηρεσίες άλλες £75,000.

O Goldman, με ένα δελτίο τύπου δήλωσε: “Ένιωσα ότι έπρεπε να ανακατευτώ, ειδικά όταν έμαθα για την απογοήτευση των fans που δεν μπόρεσαν να μαζέψουν λεφτά για να αγοράσουν το σπίτι που κατοικούσε ένας από τους μουσικούς ήρωες της εφηβείας μου. Οι Joy Division άφησαν μια τεράστια μουσική κληρονομιά και έχουν επηρεάσει πολλές μπάντες του παρελθόντος.

“Δεν πρόκειται μόνο για την ιστορία και το παρελθόν”, συνέχισε. “H κληρονομιά των Joy Division πρέπει να ταξιδέψει μέχρι τον 21ο αιώνα, πρέπει οι άνθρωποι να μάθουν για μια από τις σημαντικότερες μπάντες της σύγχρονης μουσικής”.

Ο Peter Hook, πρώην μπασίστας των Joy Division επιδοκίμασε αυτή την κίνηση, όπως και ο κιθαρίστας Bernard Sumner. Φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια από τον θάνατο του Ian Curtis.