Τα shakers πήραν φωτιά στη Γλυφάδα

cocktails
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Το World Class Competition 2015 στο Ark της Γλυφάδας ολοκληρώθηκε, ο νικητής αναδείχτηκε, υπομονή ως το Σεπτέμβριο που θα μας εκπροσωπήσει στον Παγκόσμιο Τελικό στο Κέιπ Τάουν.

Λίγο με τις οχτώ το βράδυ της Δευτέρας, στο Ark της Γλυφάδας, τα shakers πήραν φωτιά. Ο λόγος; Το World Class Competition 2015, το γεγονός που αναδεικνύει κάθε χρόνο τον καλύτερο bartender της Ελλάδας. Η διαδικασία είχε απ΄ όλα. Και θέαμα με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις, και αγωνία, και γέλιο, και φυσικά, αλκοόλ, χρώμα, φαντασία. 

Νικητής της βραδιάς στέφθηκε ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, ο οποίος πρέπει να κάνει φουλ προπόνηση, αφού ο πήχυς στον Παγκόσμιο Τελικό θα είναι ψηλός. Ο τίτλος που θα διεκδικήσει στο Κέιπ Τάουν, όπου θα πραγματοποιηθεί το event είναι εκείνος του World Class Bartender of the Year.


Οι φιναλίστ που πρωταγωνίστησαν στον ελληνικό τελικό ήταν οι εξής:

Δήμητρα Αντωνακοπούλου, 360 Cocktail bar, Αθήνα
Νίκος Αρσλάνογλου, Shark bar, Θεσσαλονίκη
Τάσος Γιέχος, Selini bar, Καβάλα
Δημήτρης Γούζιος, Mosaiko bar, Γλυφάδα
Στέφανος Δραγανιδάκης, The Clumsies bar, Αθήνα
Τεό Καϊσίδης, Osterman bar, Αθήνα
Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, Theory bar, Χαλάνδρι
Δημήτρης Μαγγλάρης, Tokyo bar, Θεσσαλονίκη
Νίκος Μπάκουλης, The Clumsies bar, Αθήνα
Βαγγέλης Προυσαεύς, Hakkasan bar restaurant, Μύκονος
Λορέττα Τόσκα, Theory bar, Χαλάνδρι
Κώστας Χατζηαββάς, Recipe bar, Κηφισιά

Αυστηροί αλλά δίκαιοι κριτές της βραδιάς ήταν ο Βρετανός Spike Marchant -World Class Global Brand Ambassador, ο Charles Joly - περσινός νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class και ο Head Bartender του λονδρέζικου Nightjar, Marian Beke.

Οι δοκιμασίες ήταν δυο και το περιεχόμενό τους μπορεί κανείς να το συμπεράνει από το όνομά τους:

- Speed & Balance που προέβλεπε ότι οι συμμετέχοντες έπρεπε να ετοιμάσουν 6 κοκτέιλ σε 8 λεπτά. Φανταστείτε τον αριθμό και το χρονικό πλαίσιο και θα πάρετε μια ιδέα από το τι είδαμε, όσοι ήμασταν παρόντες, την αδρεναλίνη και την αγωνία που εξέπεμπαν οι επίδοξοι πρωταθλητές bar tenders.
- Sips & Bites, όπου οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να ετοιμάσουν 2 κοκτέιλ για να συνοδεύσουν τα πιάτα της δοκιμασίας.

Αντί για τρεις, όπως συνηθίζεται, αναδείχθηκαν τέσσερις νικητές bartenders -λόγω ισοψηφίας- που έπρεπε να «κονταροχτυπηθούν» για τον πολυπόθητο τίτλο: ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, ο Νίκος Αρσλάνογλου, ο Νίκος Μπάκουλης και η Δήμητρα Αντωνακοπούλου.
Η τελική δοκιμασία αποκαλούνταν «Τhe Time Traveller» και επρόκειτο για ένα φουτουριστικό κοκτέιλ Martini -έμπνευσης του καθενός ξεχωριστά- με βάση το Τanqueray No.Ten.

Ο τελικός νικητής Μανώλης Λυκιαρδόπουλος θα ταξιδέψει τον Αύγουστο στην Νότιο Αφρική για να μας εκπροσωπήσει. Ως τότε, μπορείτε να πιείτε ένα κοκτέιλ από τα χεράκια του, στο Theory bar στο Χαλάνδρι.

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η Λυδία Παπαϊωάννου

Μαρία Πορτοκαλάκη

[email protected]