Πώς η Emily Blunt έγινε ηρωίδα δράσης από το πουθενά

emili-mplant
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Η βρετανίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο πολυαναμενόμενο «Sicario» και εξετάζουμε την περίπτωσή της.

Την Έμιλι Μπλαντ τη γνωρίσαμε ως κοκκινομάλλα βοηθό της Μέριλ Στριπ στην ταινία «Ο διάβολος φοράει Prada», ικανή να διαβεί μεγάλες αποστάσεις και να υποστεί τα πάντα για να πετύχει τους σκοπούς της. Έχουν περάσει αισίως εννιά χρόνια από εκείνη την ταινία και μπορούμε να πούμε ότι δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη της βρετανίδας ηθοποιού, εννοώντας το με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται στην Αμερική το «Sicario», η νέα ταινία του Ντένις Βιλνέβ («Μέσα από τις φλόγες», «Prisoners», «Ο άνθρωπος αντίγραφο»), με την Μπλαντ να υποδύεται μια πράκτορα του FBI που τα βάζει με τα καρτέλ των ναρκωτικών στην επικίνδυνη ζώνη των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.Στο καστ συναντάμε επίσης τους Τζος Μπρόλιν και Μπενίσιο ντελ Τόρο (ξανλα μαζί με την Μπλαντ μετά τον «Λυκάνθρωπο»). Σίγουρα μιλάμε για μια από τις πιο ταινίες που περιμένουμε περισσότερο μέσα στη χρονιά και αναμένεται να εδραιώσει την Μπλαντ ως κορυφαία action ηρωίδα. Όχι και η πιο λογική εξέλιξη για μια ηθοποιό που έγινε ευρέως γνωστή ως μια εύθραυστη θηλυκή περσόνα με αριστοκρατικό παρουσιαστικό, έτσι δεν είναι;

Είχαμε δει την Μπλαντ σε διάφορα θρίλερ της σειράς εδώ κι εκεί, η μεγάλη μετάβαση έγινε πάντως το 2012 με το «Looper: Αντιμέτωποι με το χρόνο». Άφησε τα φορέματα για το κλασικό αμάνικο ιδρωμένο φανελάκι και τα τακούνια για την καραμπίνα και μπορούμε να πούμε πως ένιωσε πολύ άνετα στο νέο της ρόλο. Η φρεσκάδα που έφερε σε συνδυασμό με τη χημεία της με τον Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ κουβάλησαν επαρκώς το δεύτερο μισό της ταινίας.

Βέβαια, δε συγκρίνεται με τίποτα με τη χημεία που είχε με τον Τομ Κρουζ στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Στα όρια του αύριο». Ο Κρουζ σταθερά καταφέρνει να βρίσκει το κουμπί των (αρκετά) νεότερων συμπρωταγωνιστριών του σαν να μην τις περνάει 20 χρόνια και η Μπλαντ είναι φανταστική. Από την πρώτη ως την τελευταία της σκηνή καταφέρνει να στηρίξει και το κομμάτι της δράσης παράλληλα με το ρομάντζο και είναι ένας από τους λόγους που το φιλμ είναι ένα από τα καλύτερα και πιο αυθεντικά στο είδος του τα τελευταία χρόνια, παρά το ότι δε συζητήθηκε ιδιαίτερα και δεν παρουσίασε μεγάλη κίνηση στο box office.

Αυτή τη στιγμή η Έμιλι Μπλαντ με κάποιον τρόπο που δεν περιμέναμε ποτέ και ενώ έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τη γέννηση της κόρης της (με τον Τζον Κραζίνσκι), δείχνει πιο συναρπαστική και από την Αντζελίνα Τζολί της εποχής της Λάρα Κροφτ, με τη διαφορά ότι παίζει σε καλές ταινίες. Οι πρώτες κριτικές για το «Sicario» μετά την προβολή της ταινίας στις Κάννες ήταν ενθαρρυντικές και κάνουν λόγο για μια δυναμική σωματική ερμηνεία της Μπλαντ. Η συνέχεια έχει το «The Huntsman», συνέχεια του (ήδη λησμονημένου) «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» και ελπίζουμε στο μέλλον να συνεχίσει να παίρνει καλούς ρόλους που ταιριάζουν στο προφίλ που κατάφερε να χτίσει.

Δείτε εδώ το trailer του «Sicario».

Γιάννης Μόσχος
[email protected]